• 15 Απριλίου, 2021

Βρετανία: Πρόστιμο 5.000 λίρες για τουρίστες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό

 Βρετανία: Πρόστιμο 5.000 λίρες για τουρίστες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο παίρνει η απαγόρευση των διακοπών για τους Βρετανούς, με πρόστιμα 5.000 λιρών για όσους ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπουν νομοσχέδια που κατατέθηκαν χθες και πρόκειται να ψηφιστούν την Πέμπτη, τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς σοβαρό λόγο, όπως εργασία ή σπουδές, θα είναι παράνομα έως τις 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαλλία: Η υπ. Πολιτισμού στο νοσοκομείο με κοροναϊό

Οι υπουργοί της Βρετανικής κυβέρνησης εμφανίζονται όλο και πιο απαισιόδοξοι σχετικά με τη συνέχιση των διεθνών ταξιδιών στις 17 Μαΐου καθώς τα κρούσματα κοροναϊού στην Ευρώπη αυξάνονται. Μιλώντας στο BBC Breakfast, η υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Helen Whately κάλεσε τους Βρετανούς να συγκρατηθούν στις κρατήσεις και ο πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο κύμα να επηρεάσει τη Βρετανία.

Επίσημοι αναφέρουν ότι η επέκταση της ταξιδιωτικής απαγόρευση γίνεται για λόγους νομοθετικούς και δεν επηρεάζει το εάν θα συνεχιστούν τα διεθνή ταξίδια στις 17 Μαΐου. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε στο Sky News ότι το τρίτο κύμα μπορεί να απορρυθμίσει τις ελπίδες για διεθνή ταξίδια.

Παρατηρούμε τρίτο κύμα σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης και νέες παραλλαγές και είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει, τόνισε. Αυτό δείχνει το μέγεθος της διεθνούς πρόκλησης και χρειάζεται να εργαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά δείχνει επίσης και το λόγο που είμαστε προσεκτικοί στα διεθνή ταξίδια, πρόσθεσε.