• 28 Νοεμβρίου, 2021

Βενιζέλος: “Διστακτικά, αβέβαια και αντιφατικά τα νέα μέτρα – Αδιανόητο αυτό που έγινε με την εκκλησία”

 Βενιζέλος: “Διστακτικά, αβέβαια και αντιφατικά τα νέα μέτρα – Αδιανόητο αυτό που έγινε με την εκκλησία”

Ο Ευάγγελος  Βενιζέλος στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2021 εξαπέλυσε σκληρή κριτική – για ακόμα μία φορά – στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Πέρυσι τέτοια εποχή είχα κάνει μία δημόσια παρέμβαση, ακριβώς επειδή η Θεσσαλονίκη είχε τετραπλάσια κρούσματα από την Αττική, και θεωρούσα αδιανόητο να μη λαμβάνονται εντατικότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη ενόψει των συνθηκών. Φέτος συμβαίνει πάλι το ίδιο, με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης είναι τετραπλάσια πάλι»

Οίκος Θεού-Η ψηφοθηρική διαστρέβλωση της πίστης…

«Βεβαίως εξαγγέλθηκαν χθες κάποια πρόσθετα μέτρα. Μέτρα διστακτικά, αβέβαια και αντιφατικά», συνέχισε και πρόσθεσε: «Όλοι μιλούν για μία πανδημία των ανεμβολίαστων, αλλά η πανδημία αυτή, λόγω της ανευθυνότητας, του δισταγμού, της φοβίας, της έλλειψης γνώσης αυτών που συγκροτούν την περίπλοκη ομάδα των ανεμβολίαστων έχει επιπτώσεις και στους εμβολιασμένους. Όταν λέμε ότι πρόκειται για πανδημία ανεμβολίαστων κάνουμε μία αγωνιώδη έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να καταλάβουν τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται και την ευθύνη που έχουν ως μέλη της κοινωνίας. Αλλά στέλνουμε λάθος μήνυμα στους εμβολιασμένους πως είναι ασφαλείς, ενώ δεν είναι, μόνο δια του εμβολίου. Και, βεβαίως, είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με την Εκκλησία. Είναι αδιανόητο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να είναι πιο αυστηρή στις συστάσεις από ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις. Το επιχείρημα ότι η λατρεία είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα δεν οδηγεί πουθενά. Όλα είναι συνταγματικά δικαιώματα».