• 14 Ιουνίου, 2021

Tσίπρας: “Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός στη νεότερη ιστορία του τόπου”

 Tσίπρας: “Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός στη νεότερη ιστορία του τόπου”

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού – «Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης» – Κάλεσε να μην εφαρμοστεί φέτος η «αθλιότητα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατήγγειλε τη φυγομαχία του πρωθυπουργού, που για τρίτη φορά αρνήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα πανεπιστήμια, αλλά και τη χθεσινή προσβλητική και διχαστική αναφορά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων της Ελλάδας στην Ε.Ε., ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «θρασύδειλο και αμετανόητο», εξηγώντας ότι παραμένει «με όσους έλεγαν βάστα Σόιμπλε». Όπως είπε, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε μπροστά στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ως κομματάρχης της Δεξιάς, με λόγο διχαστικό, ανιστόρητο και εμπρηστικό, εξισώνοντας την Αριστερά με τον φασισμό και μιλώντας για σκοτεινό διάλειμμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κράτησε τη χώρα στην Ε.Ε. παρά τις απειλές, τη διέσωσε από τη χρεοκοπία, την έβγαλε από τα μνημόνια, είχε 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, μείωσε την ανεργία κατά 10%, ενώ άφησε 37 δισ. στα ταμεία. Τόνισε δε ότι οι αναφορές αυτές έγιναν την ημέρα που ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ήρθε «με απολογητικό λόγο εκ μέρους όλης της ευρωπαϊκής οικογένειας και είπε ότι ήταν λάθος τα μνημόνια του εκβιασμού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για θράσος του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ανθρώπου που ντύθηκε μακεδονομάχος και δίχασε τον ελληνικό λαό, να μιλάει για λαϊκισμό και δημαγωγία. «Και τώρα τιμά την συμφωνία στα κρυφά» σημείωσε αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, θυμίζοντας ότι όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας στη χώρα μας, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν τολμά να αναφέρει το όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ εδώ και 6 μήνες αναστέλλει την ψήφιση στο κοινοβούλιο των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. «Ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου» υπογράμμισε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του πολιτική δειλία για την άρνησή του για τρίτη φορά να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του είχε καταθέσει για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. 

«Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός γράφει «στα παλαιότερα των υποδημάτων του 100.000 μαθητές της τρίτης Λυκείου» που φέτος περνούν τον Γολγοθά των εξετάσεων μέσα στην πιο δύσκολη χρονιά της υγειονομικής κρίσης, στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων. 

«Γιατί τέτοιο μένος με τη νέα γενιά;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θυμίζοντας ότι πρώτα ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τους νέους ως υπεύθυνους για την εξάπλωση πανδημίας, τώρα με τον εργασιακό νόμο τους εξωθεί να δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα, ενώ τους πετάει έξω από τα ΑΕΙ.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε ακόμη και για ταξικό μίσος του πρωθυπουργού, με αφορμή τους απόφοιτους των εσπερινών λυκείων. Όπως είπε, ήταν θεσμός να εισάγεται στα πανεπιστήμια το 1% από αυτούς τους υποψηφίους. Έτσι δινόταν η δυνατότητα κάθε χρόνο για 600-700 εισακτέους από τα παιδιά των νυχτερινών σχολείων. «Που δεν έχουν δυνατότητα από τον μπαμπά να πάνε στα κολέγια και στο Κολάμπια, αλλά δουλεύουν. Σ’ αυτά τα παιδιά κόβετε το μέλλον» υπογράμμισε.https://d2ccaed584690df7c04bb66fe5ab620c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

«Τι να του πουν οι μαθητές της βιοπάλης» σημείωσε για τον πρωθυπουργό. Και συμπλήρωσε ότι πρέπει να επιστρέψει η δικαιοσύνη σ’ αυτόν τον τόπο, να μπορεί να σπουδάσει και το παιδί που έχει τις δυνατότητες αλλά δεν έχει την οικονομική δύναμη.