• 21 Ιανουαρίου, 2022

Τούντας: Πολύ πιθανό σενάριο η 4η δόση

 Τούντας: Πολύ πιθανό σενάριο η 4η δόση

Ο επικεφαλής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατίας Γιάννης Τούντας κατά την ομιλία του στο ξεκίνημα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ΣΕΦ, Σάββατο 14 Μαϊου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Την εκτίμηση ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας.

Όπως είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, «είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούμε και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τρεις μήνες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης. Είναι το πιο πιθανό σενάριο, ξεκίνησε η εφαρμογή του στο Ισραήλ, αλλά είναι κάτι που διερευνάται».

«Βλέπουμε ότι η ανοσία αυτή τη στιγμή με την τρίτη δόση είναι πάρα πολύ ικανοποιητική, ειδικά έναντι της Όμικρον. Αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι τα εμβόλια έχουν μια διάρκεια και η αποτελεσματικότητά τους πέφτει σημαντικά μετά τους 3 μήνες», εξήγησε. Εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν εμβόλια των οποίων η αποτελεσματικότητα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και έτσι δεν θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε τρεις μήνες, «αλλά είναι πιθανόν να χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε μια φορά τον χρόνο, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη».

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε νωρίτερα σήμερα «Καμία χώρα δεν θα μπορέσει να βγει από την πανδημία με αναμνηστικές δόσεις. Οι αναμνηστικές δεν είναι πράσινο φως για να γιορτάσουμε όπως είχαμε σχεδιάσει»,