• 21 Ιανουαρίου, 2021

Το σκίτσο του καθηγητή Στιβ Χάνκε με τον Ερντογάν να πατά στην… “πισίνα” της Ελλάδας

 Το σκίτσο του καθηγητή Στιβ Χάνκε με τον Ερντογάν να πατά στην… “πισίνα” της Ελλάδας

Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου John Hopkins, Στιβ Χάνκε δημοσίευσε στο Twitter ένα σκίτσο που απεικονίζει τις προθέσεις του Σουλτάνου.

Σε αυτό φαίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάθεται αραχτός, έχοντας το ένα πόδι του σε μία πισίνα με την τουρκική σημαία και το άλλο σε μία πισίνα που κάθεται ένας Έλληνας. Μάλιστα διαβάζει μία εφημερίδα που γράφει «exploration», εξερεύνηση στα ελληνικά παραπέμποντας στις κινήσεις που κάνει στη Μεσόγειο.

«Τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, ενόσω συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή είναι ακόμα μια περίπτωση των επικίνδυνων και τρελών κινήσεων του Ερντογάν».

Μιλώντας σε εκδήλωση για την 949η επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ νωρίτερα ο Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα στους εταίρους της Άγκυρας να αποφύγουν τα λάθη που, όπως είπε, μπορούν να προκαλέσουν «την καταστροφή τους».

Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει «καμία παραχώρηση» και θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά της στη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Δεν θα συμβιβαστούμε αναφορικά με ό,τι είναι δικό μας… Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το θάρρος να το πράξουν, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον δρόμο μας» είπε σύμφωνα με την Dailysabah.