• 7 Μαΐου, 2021

Το διαζύγιο των 130 δισ.$ για τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέϊτς

 Το διαζύγιο των 130 δισ.$ για τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέϊτς

Σοκ προκάλεσε η είδηση του χωρισμού του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από τη σύζυγό του Μελίντα έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Μαζί με το διαζύγιο, όμως, έρχεται και ο χωρισμός της περιουσίας, η οποία είναι αστρονομική και υπολογίζεται περίπου στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, η Μελίντα Γκέιτς ήταν αυτή που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Μπιλ Γκέιτς και, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, το ζευγάρι δεν είχε κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο. Όπως αναφέρει το TMZ επικαλούμενο τα δικαστικά έγγραφα, η 56χρονη Μελίντα στον λόγο του διαζυγίου ανέφερε πως ο γάμος τους «έσπασε ανεπανόρθωτα».

Και το έγγραφο που κατατέθηκε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σιάτλ σημειώνει πως το ζευγάρι έχει «συμφωνία χωρισμού» αλλά όχι προγαμιαίο συμβόλαιο. Η συμφωνία αυτή υπογράφεται συνήθως στο τέλος ενός γάμου, προκειμένου να καθορίσει τους όρους του διαζυγίου.

Bill Gates Family Life - Business Mind

Το μεγαλύτερο διαζύγιο μετά εκείνο του Τζεφ Μπέζος

Πόση είναι όμως η περιουσία του διάσημου και ενός από τα πλουσιότερα ζευγάρια στον κόσμο;

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το διαζύγιό τους θα είναι ο μεγαλύτερος διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων από τότε που ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του, Μακένζι, χώρισαν στα μέσα του 2019.

ΦΩΤΟ-Οι διακοπές του Bill Gates στη Μεσόγειο

Οι Γκέιτς έχουν περιουσία που φτάνει τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τους τους 4ους πλουσιότερους στον κόσμο, πίσω από τον Μπέζος, τον Έλον Μασκ και τον ιδιοκτήτη γαλλικών ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό.

Όταν το διαζύγιο των Μπέζος ολοκληρώθηκε το 2019, ο Τζεφ κράτησε το 75% του κοινού μεριδίου τους στην Amazon -άξιζε τότε 144 δισεκατομμύρια δολάρια-, αφήνοντας στη Μακένζι το 1/4 της αξίας, 35,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

My family loved reading this book together | Bill Gates


Η αυτοκρατορία Γκέιτς περιλαμβάνει σπίτια σε 5 πολιτείες, έναν στόλο αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων μια σπάνια Porsche αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, μια συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει το Da Vinci Condex αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων που αγόρασε ο Γκέιτς σε δημοπρασία και μια σειρά από ιδιωτικά τζετ. Επίσης, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 242.000 στρέμματα σε 18 διαφορετικές πολιτείες.

Interesting Facts About Bill Gates Children | Bill gates family, Bill gates,  Bill gates kids
Tun Dr. Mahathir Listed In Fortune's 'Top 50 Greatest Leaders In The World'  List | News | Rojak Daily

Πηγή: iefimerida.gr