• 20 Ιανουαρίου, 2021

Το 2019 κέρδισε το Ρολάν Γκαρός – Σήμερα λόγω κοροναϊού δουλεύει σε σούπερ μάρκετ!

 Το 2019 κέρδισε το Ρολάν Γκαρός – Σήμερα λόγω κοροναϊού δουλεύει σε σούπερ μάρκετ!

Πριν από περίπου ένα χρόνο πανηγύρισε την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός στο διπλό αλλά τώρα που είναι αναγκασμένος να μείνει εκτός courts, έκανε ένα διάλειμμα από το τένις για λόγους βιοπορισμού. Ο λόγος για τον Γερμανό, Κέβιν Κράβιετζ, ο οποίος ως δίδυμο με τον συμπατριώτη του Αντρέας Μις σήκωσε το τρόπαιο του διπλού στο Παρίσι το 2019.

Ο Κράβιετς αποκάλυψε ότι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και της ανασφάλειας που ένιωσε αποφάσισε να πιάσει δουλειά σε σούπερ μάρκετ για 450 ευρώ.

«Γεμίζω τα ράφια και φροντίζω να φαίνονται τα λουκάνικα και τα τυριά», είπε στο Der Spiegel o τενίστας που βρίσκεται στο νο. 13 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού και πρόσθεσε: «Τακτοποιώ και τις άδειες κούτες, ενώ έχω δουλέψει και ως security στην είσοδο, όπου ψέκαζα τα καρότσια με αντισηπτικό». Ο 28χρονος Γερμανός παραδέχθηκε ότι η παρούσα κατάσταση τον έκανε να εκτιμήσει περισσότερο τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά: «Αυτή η εμπειρία με δίδαξε να έχω επιπλέον εκτίμηση σε αυτούς τους ανθρώπους. Οι συνάδελφοι εδώ σηκώνονται από τις 5 το πρωί, είναι στο κατάστημα στις 05:30 και γεμίζουν τα ράφια. Εγώ είχα την τύχη στη ζωή μου να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Με την έξαρση του κορονοϊού θορυβήθηκα. Εψαξα αμέσως για άλλη δουλειά διότι ήθελα να νιώθω ασφαλής. Καλώς ή κακώς, οι απολαβές μου σε σχέση με τα έξοδά μου δεν είναι δα και τρομερές. Γι’ αυτό και έπιασα δουλειά σε σούπερ μάρκετ για 450 ευρώ».

Ο Κράβιετζ, πάντως, έχει τη δυνατότητα να προπονείται, χάρη στην εξαίρεση που έχει γίνει από τη γερμανική κυβέρνηση για τους επαγγελματίες αθλητές.