• 15 Ιουνίου, 2021

Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας-Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στις 26 – 27 Μαΐου

 Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας-Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στις 26 – 27 Μαΐου

Ανακοινώθηκε ο 4ος κύκλος συναντήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ανακοινώνεται ότι τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως. Σημειώνεται πως ο τέταρτος γύρος των συζητήσεων για τα ΜΟΕ είχε αναβληθεί στις αρχές του 2020 εξαιτίας της αυξημένης έντασης με την Τουρκία εκείνη την περίοδο.

“Θαλασσόλυκος 2021” : Η Τουρκία βγάζει τον στόλο της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr Μαρία Ζαχαράκη στην Τουρκία, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η συνάντηση θα γίνει την επόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου στην Αθήνα, όπου οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας θα συζητήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών και θαπροετοιμάσουν συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα χαρακτηρίζει σήμερα την επικείμενη συνάντηση εκτός από «σημαντική» και «προπαρασκευαστική» της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. Προαναγγέλλει με άλλα λόγια (και) συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο εντός 20 ημερών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, πέρα από «ανταποδοτική» της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου, έχει σκοπό και την προετοιμασία της συνάντησης των δύο ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας στα μέσα Ιουνίου.