Τι κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

 Τι κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προσήλθε σήμερα το πρωί ο Μάνος Δασκαλακης, ώστε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, για τον θάνατο των δυο παιδιών του, Μαλένας και Ίριδας.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πήγε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ραντεβού που είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε ό,τι είχε πει στην πρώτη κατάθεσή του, δηλαδή ότι δεν είχε υποψιαστεί ποτέ την σύζυγό του και ότι δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Νίκο Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας κατέθεσε πριν από 4-5 μέρες και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία συνέταξε την έκθεση για τον θάνατο του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου που έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, επανέλαβε όσα είχε δει κατά τη διάρκεια της νεκροτομής που είχε κάνει στην Ίριδα. Ανέφερε ότι εμμένει στην ιατροδικαστική έκθεσή της, ωστόσο εάν το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών βγάλει κάτι περισσότερο, φέρεται να είπε πως είναι στη διάθεσή των Αρχών.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν να καταθέσουν η αδελφή και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Για την τελευταία, δεν αποκλείεται το Ανθρωποκτονιών να μεταβεί στην Πάτρα, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Χρήστος Σταθόπουλος