• 16 Ιουνίου, 2021

Τσελίκ για Θράκη: “Η Ελλάδα κάνει επίθεση στην τουρκική ταυτότητα”

 Τσελίκ για Θράκη: “Η Ελλάδα κάνει επίθεση στην τουρκική ταυτότητα”

Επίθεση κατά της Ελλάδας με επίκεντρο τη Θράκη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, βάζοντας ξανά στο στόχαστρο τη μουσουλμανική μειονότητα, την οποία η Άγκυρα αποκαλεί τουρκική.

Ο Τσελίκ αναφέρθηκε ξανά στο Ελληνόπουλα που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με μειονοτικό σχολείο της Θράκης, κάτι που προφανώς εξόργισε την Άγκυρα:

«Δυστυχώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης που αποκάλεσε τα παιδιά της Τουρκίας, Ελληνόπουλα στη διάσκεψη που πραγματοποίησε με δασκάλους νηπιαγωγείου, αναδείχθηκε ως νέα εκδήλωση της άρνησης. Πρόκειται για επίθεση κατά της τουρκικής ταυτότητας. Τον 21ο αιώνα, αυτές οι επιβολές είναι απαράδεκτες και συνιστούμε στην Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Εκφράζουμε συνεχώς ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρατσιστικές πολιτικές».

Δεν άφησε απ’ έξω και την Κύπρο φυσικά: «Μια νέα αναπτυξιακή κίνηση έχει ξεκινήσει στην ΤΔΒΚ σε κάθε τομέα, στις μεταφορές, την ενέργεια, τη γεωργία, τη βιομηχανία, τον τουρισμό και την εκπαίδευση», ενώ αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Τσελίκ έδειξε πάλι την τουρκική αδιαλλαξία: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην ΤΔΒΚ να πληρώσει το τίμημα του αδιεξόδου στις συνομιλίες. Αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει. Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει αποδείξει ότι δεν θα ανεχτεί πλέον την παρανομία στο νησί. Η πολιτική δεν θα βασίζεται πλέον στα όνειρα των Ελλήνων στην Κύπρο, αλλά στις πραγματικότητες του νησιού».

Παρασκήνιο: Ποιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές για συμφωνία Τσίπρα – Παπανδρέου