• 21 Ιουνίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας στο ΑΠΘ (vid)

 Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας στο ΑΠΘ (vid)

Κινητοποίηση φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ισχυρή αστυνομική παρουσία πέριξ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ξεκίνησαν πορεία από την Αγίας Σοφίας και κατέληξαν στα Πανεπιστήμια.

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, οι φοιτητές τονίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις “να στρατοπεδεύσουν στο ΑΠΘ” καταγγέλλοντας “την επιχείρηση περικύκλωσης” που πραγματοποιήθηκε και χθες το απόγευμα.

  • “Με αφορμή ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, η κυβέρνηση ύπουλα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο” επισημαίνουν, προσθέτοντας πως “με πρόσχημα πλέον την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές που απέρριψαν όλο αυτό το διάστημα κάθε πρόταση των φοιτητικών συλλόγων για επιστροφή στις σχολές, με όλα τα μέτρα προστασίας, για διασφάλιση των μέτρων υγιεινής στις φοιτητικές εστίες κλπ., προχωρά στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη”.

Τα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων τονίζουν πως θα υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο και θα διασφαλίσουν πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους και “όχι στις δυνάμεις καταστολής και στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης”. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για το έγγραφο, το οποίο έγινε γνωστό και αναγράφει πως το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά εγγράφως από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ βάσει των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.