• 19 Ιουνίου, 2021

Eπιχείρηση φακελώματος φοιτητών από ΕΛ.ΑΣ. και πρυτανεία του ΑΠΘ (έγγραφο)

 Eπιχείρηση φακελώματος φοιτητών από ΕΛ.ΑΣ. και πρυτανεία του ΑΠΘ (έγγραφο)

Σάλο αντιδράσεων προκάλεσε έγγραφο του πρύτανη του Αριστοτελείου, ο οποίος ζητούσε από τους προέδρους των τμημάτων του πανεπιστημιακού ιδρύματος και τον κοσμήτορα να του αποστείλουν τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων. Στο έγγραφο, μάλιστα, σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά τα ζητά το Γραφείο Γενικής Αστυνόμευση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου.

Σε μια περίοδο όπου το φοιτητικό κίνημα παραμένει σε αναβρασμό απέναντι στις κυβερνητικές επιδιώξεις για τα ΑΕΙ και οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα δυναμικές, κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για απροκάλυπτο φακέλωμα «υπόπτων» συνδικαλιστών φοιτητών, σύμφωνα με το efsyn.gr.

Βροχερός και την Πέμπτη ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά τις αντιδράσεις, ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου υποχώρησε και απέστειλε νέο «επείγον» έγγραφο προς τους ίδιους παραλήπτες ενημερώνοντας ότι δεν απαιτείται, τελικά η αποστολή των στοιχείων των φοιτητών.

Το επίμαχο έγγραφο

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβάστε τους νέους της χώρας μας… τους τρέμετε…

Το θέμα, ωστόσο, έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις και μπαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή με τον Χρήστο Σπίρτζη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

«Πόσο πιο χαμηλά;» σχολιάζει ο τομεάρχης προστασίας του Πολίτη για την αξιωματική αντιπολίτευση και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ιστορικές αντιδημοκρατικές παραδόσεις της Δεξιάς.

Πόσο πιο χαμηλά ; Επανέρχεται το φακέλωμα… στο φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις βαριές ιστορικές αντιδημοκρατικές παραδόσεις της δεξιάς.
Φοβάστε τους νέους της χώρας μας… τους τρέμετε …

Περιήλθε σε γνώση μας έγγραφο (*) του Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Ν. Παπαϊωάννου, που ζητά από τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΠΘ, τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ, που ζητά το Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης του Αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου.

Το προς ενέργεια έγγραφο μάλιστα κοινοποιείται και στο Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης Θεσσαλονίκης.

Δεν θα σχολιάσω την πράξη του πρύτανη, λόγω του θεσμικού του ρόλου. Θα τον κρίνει η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ.

Όμως την ώρα που το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο σε όλη τη χώρα και οι δολοφονίες διαδέχονται η μία την άλλη,

  • την ώρα που το έγκλημα συγκλονίζει τις γειτονιές των πόλεων της χώρας,
  • Την ώρα που η ανασφάλεια του πολίτη βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό,

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, ασχολείται με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μέχρι να υλοποιήσει τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, δεν χάνει χρόνο και ασχολείται με τα στοιχεία των εκλεγμένων φοιτητών του ΑΠΘ.

Ρωτάμε και περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις:

  • Γιατί ζητά η ΕΛΑΣ, τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων;
  • Ποια εισαγγελική παραγγελία και ποιο τμήμα της ΕΛΑΣ μπορεί να αναζητά τα στοιχεία των φοιτητών των παρατάξεων όλων των τμημάτων του ΑΠΘ και για ποιο θέμα;
  • Ποιος μπορεί να απαντήσει με ονόματα φοιτητών και σε ποιες παρατάξεις ανήκουν και γιατί;
  • Ποιος Πανεπιστημιακός δάσκαλος θα απαντήσει σε τέτοιο έγγραφο;

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις βαριές ιστορικές αντιδημοκρατικές παραδόσεις της δεξιάς.

Σας θυμίζουμε ότι:

  • Όποτε προσπαθήσατε να τρομοκρατήσετε τους φοιτητές και τη νεολαία,
  • Όποτε προσπαθήσατε να απομειώσετε την δημοκρατία,

η Δημοκρατία, η νεολαία και ο προοδευτικός κόσμος σας έδωσε την απάντηση και θα σας τη δώσει και τώρα.
 

KKE: Κλιμακώνουν το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο

Ηχηρή ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «προκλητική – χαφιεδίστικου τύπου- ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής».

Αναλυτικά

Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ φαίνεται ότι προσπαθούν να επαναφέρουν και το “Φοιτητικό” της Ασφάλειας», σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε σχέση με αίτημα της Αστυνομίας να της παραδοθούν τα στοιχεία όλων των εκλεγμένων προέδρων και φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.

Όπως διαπιστώνεται σε σχετικό έγγραφο, η πρυτανεία του Ιδρύματος μεταβίβασε αίτημα της Αστυνομίας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σε όλους τους προέδρους των Τμημάτων με το οποίο ζητά την άμεση παράδοση των προσωπικών στοιχείων όλων των εκλεγμένων προέδρων – φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προσθέτει πως «πρόκειται για μια προκλητική – χαφιεδίστικου τύπου- ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής. Για ακόμη μια φορά η πρυτανεία γίνεται λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και αντί να γυρίσει σαν απαράδεκτη την απαίτηση Αστυνομίας και Εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα, ζητώντας την παράδοση στοιχείων.

Καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, το απαράδεκτο αίτημα της Εισαγγελίας να επιστραφεί πίσω, κανένας πρόεδρος Τμήματος να μη δεχτεί να δώσει τα στοιχεία. Η ίδια η πρυτανεία εδώ και τώρα να μαζέψει το απαράδεκτο κείμενο που διαβίβασε.

Πηγή: efsyn.gr