• 27 Ιανουαρίου, 2022

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για κρυφά γυμναστήρια χωρίς μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό

 Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για κρυφά γυμναστήρια χωρίς μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό

Πληθαίνουν οι καταγγελίες στη Θεσσαλονίκη για «κρυφά γυμναστήρια». Μιλώντας στο ThessToday.gr, ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι εδώ και περίπου ένα μήνα έγινε δεκτό το αίτημά τους για τον έλεγχο των παράνομων χώρων γυμναστικής σε όλη την πόλη.

Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των καταγγελιών και στη συνέχεια, των ελέγχων σε κρυφούς χώρους που παρέχουν υπηρεσίες γυμναστικής χωρίς να εφαρμόζονται τόσο τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αλλά και η νόμιμη λειτουργία τους.

Πάτρα:Πέθαναν δυο αδέλφια μέσα σε λίγες ώρες από κοροναϊό

«Ο Σύλλογος έχει στα χέρια του πολλές καταγγελίες για όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης, από το Πανόραμα μέχρι τη Σίνδο και στέλνουμε τις λίστες στην Περιφέρεια προκειμένου να προχωρήσει στους ανάλογους ελέγχους», ανέφερε ο Κώστας Κοπαρανίδης.

«Εν μέσω lockdown αρκετοί στράφηκαν σε διάφορους μη νόμιμους χώρους εκγύμνασης ώστε να εξυπηρετηθούν αφού τα γυμναστήρια παρέμειναν κλειστά. Ακόμη και με τα τωρινά μέτρα που δεν επιτρέπεται η είσοδος στα γυμναστήρια χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, πολλοί επισκέπτονται διάφορους χώρους για να αθληθούν. «Αυτό ενόχλησε ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες και έτσι φτάσαμε στο σημείο να αναζητήσουμε τη νόμιμη οδό προκειμένου να καταπολεμήσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό», δήλωσε ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Πώς γίνονται οι έλεγχοι

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ThessToday.gr, έχουν σφραγιστεί 12 χώροι στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι σχετίζονται με συναφή επαγγέλματα όπως σχολές χορού, ινστιτούτα, σύλλογοι που δεν έχουν το δικαίωμα να παρέχουν άθληση. Οι εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται κυρίως από αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές σε χώρους ευεξίας, σχολές χορού, συλλόγους, πάρκα, ταράτσες και υπόγειους χώρους.

Διεξάγεται προηγουμένως έρευνα από μια ομάδα ατόμων που εντοπίζει τέτοια σημεία είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε από τις καταγγελίες των πολιτών. Όταν πλέον εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και γίνει η αυτοψία, τους δίνεται ένα χρονικό περιθώριο για να προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης για άδεια λειτουργίας. Σε όσους δεν συμμορφώνονται, οι αρχές προχωρούν στη σφράγιση των χώρων τους.