• 28 Οκτωβρίου, 2020

Θ. Καμπαγιάννης: Αστυνομικοί άφησαν τους χρυσαυγίτες να αλλάξουν μπλούζες μέσα στο τμήμα

 Θ. Καμπαγιάννης: Αστυνομικοί άφησαν τους χρυσαυγίτες να αλλάξουν μπλούζες μέσα στο τμήμα

“Με στοιχειώνει ότι η συμμορία είχε πλάτες στους κρατικούς μηχανισμούς μέσα. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛΑΣ στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε σύρμα μέσα από την αστυνομία”, υπογράμμισε μιλώντας στο Οpen ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους εντολείς μου άλλαξαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής μέσα στην Aστυνομία. Πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη για να γίνει κάθαρση στο σώμα και να πάνε κάποιοι αστυνομικοί επίορκοι φυλακή».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των Αιγυπτίων ψαράδων, μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα – το στοιχείο για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως.

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας κάλεσε τον κ. Καμπαγιάννη να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρει η λέξη Αστυνομία και σχολίασε: «Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουν επιληφθεί από την Αστυνομία».