Οριστικό: Τέλος τα πιστοποιητικά από 1ης Μαΐου – Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την 4η δόση

 Οριστικό: Τέλος τα πιστοποιητικά από 1ης Μαΐου – Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την 4η δόση

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε πως «οι συνθήκες μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά». Στην συνέχεια, πρόσθεσε πως «Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους».

«Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε πως «στην Επιτροπή θα συζητηθεί συνολικά το σκέλος του Πάσχα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα απέχει από αυτό που έχουμε σήμερα, που υπάρχει πλήρη ελευθερία κινητικότητας, τουλάχιστον στον εμβολιασμένο πληθυσμό».

Για την εορταστική περίοδο διευκρίνισε επίσης ότι οι περιορισμοί είναι ακόμα πιο ήπιοι από πέρυσι επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα στις εκκλησίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάζεται παράλληλα η κατάργηση της επιβολής προστίμου σε πολίτες άνω των 60 που επιλέξουν να εμβολιαστούν.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή 15 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για την τέταρτη δόση εμβολίου οι 60-69 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης (τέταρτη δόση), αύριο Τετάρτη 13/4 ανοίγει η πλατφόρμα, προκειμένου να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 70-79.

Την Παρασκευή 15/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 60-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7/4 και έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ραντεβού.

Για να κλείσει κάποιος ραντεβού πρέπει να μπει στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια χρειάζονται οι κωδικοί TaxisNet για την είσοδο στην πλατφόρμα.

Έπειτα βλέπουμε τα στοιχεία και εφόσον είναι ορθά και προχωράμε στο σημείο που βγαίνουν οι διαθέσιμες μέρες και ώρες εμβολιασμού.

Τέλος, αποθηκεύουμε τα στοιχεία του ραντεβού και το QR code.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα πλησιέστερα ΚΕΠ ή Φαρμακεία για τον έλεγχο προτεραιότητας εμβολιασμού.

Παναγιώτης Δρίβας