• 31 Μαΐου, 2020

Ταϊλάνδη: Πατέντα σε ασανσέρ για να μην αγγίζουν οι πελάτες τα κουμπιά (vid)

 Ταϊλάνδη: Πατέντα σε ασανσέρ για να μην αγγίζουν οι πελάτες τα κουμπιά (vid)

Οι υπεύθυνοι εμπορικού κέντρου στη Ταϊλάνδη  σκέφτηκαν να κάνουν πιο ασφαλή τη χρήση τρων ανελκυστήρων αντικαθιστώντας τα κουμπιά του ανελκυστήρα με πεντάλ!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, οι πελάτες του Bangkok’s Seacon Square είδαν, μετ ΄εκπλήξεως, τον μηχανισμό μπροστά και εντός του ανελκυστήρα. «Έκαναν καλή δουλειά. Νιώθω πολύ πιο ασφαλής καθώς χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να κάνουν διάφορά, όλη την ώρα», σημείωσε πελάτης. «Τώρα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πόδια μας, είναι εκπληκτικό».

Ο Prote Sosothikul, υποδιευθυντής της εταιρείας που έχει αναλάβει την επίβλεψη των εργασιών του εν λόγω εμπορικού, σημείωσε πως το πεντάλ έδωσε στους πελάτες μία αίσθηση ηρεμίας.

«Ο ευκολότερος τρόπος για να μολυνθείς είναι να αγγίξεις ένα αντικείμενο το οποίο έχει μολυνθεί», σημείωσε και προσέθεσε: «Τελικώς αγγίζεις το πρόσωπό σου και ο ιός μπαίνει στο στόμα σου, τα μάτια σου, ή οπουδήποτε. Έτσι, σκεφτήκαμε ένα ελεύθερου χεριών ασανσέρ».

Τα εμπορικά κέντρα στη χώρα άνοιξαν την περασμένη Κυριακή, μετά από δύο μήνες. Η Ταϊλάνδη βρίσκεται στη δεύτερη φάση άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, που δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 3.034 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 56.