• 1 Δεκεμβρίου, 2020

“Ταφόπλακα για την αγορά της Θεσσαλονίκης το lockdown”

 “Ταφόπλακα για την αγορά της Θεσσαλονίκης το lockdown”

«Από τη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες επέλεξαν την καραντίνα ως το αποτελεσματικότερο μέτρο, κανείς δεν μπορεί παρά να πειθαρχήσει. Η προστασία της δημόσιας υγείας μπαίνει πριν και πάνω από οτιδήποτε άλλο» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

«Ωστόσο, το δεύτερο lock down θα αποτελέσει την ταφόπλακα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εάν δεν στηριχθούν αποφασιστικά», πρόσθεσε, μετά τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, που εξέτασε τα θέματα που προκύπτουν από την επιβολή του δεύτερου lock down στη Θεσσαλονίκη.

Χυδαία επίθεση Αμβρόσιου στον καθηγητή Δερμιτζάκη- Καλεί τους πιστούς να μην φορούν μάσκα

Ο κ. Ζορπίδης απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, «τώρα, πριν να είναι αργά».

«Επιπλέον, καλούμε την Κυβέρνηση να προστατέψει το λιανεμπόριο, από τη στιγμή που διατάζει την αναστολή λειτουργία του. Δεν είναι δίκαιο και ηθικό να βάζουμε λουκέτο στα εμπορικά καταστήματα και την ίδια ώρα να αφήνουμε το εμπόριο πολλών προϊόντων (ρούχα, υποδήματα, εργαλεία, εξοπλισμός κλπ) αποκλειστικά στα σούπερ μάρκετ», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.