• 16 Ιουνίου, 2021

Τα πρόσωπα Καλογρίτσα στην προανακριτική: Καναλάρχης, “μπροστινός”, αχυράνθρωπος – Ο διάλογος με τον Κοντομηνά

 Τα πρόσωπα Καλογρίτσα στην προανακριτική: Καναλάρχης, “μπροστινός”, αχυράνθρωπος – Ο διάλογος με τον Κοντομηνά

Ο Χρήστος Καλογρίτσας τα παίζει όλα για όλα στην προανακριτική επιτροπή. Οι αποκαλύψεις του εκλαμβάνονται από τους πρώην συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα διάνθισμα των όσων έχουν ήδη ειπωθεί από το 2019.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Στην ουσία όμως ο «καπετάνιος» έχει γίνει από συκοφάντης ψευδομάρτυρας -ήταν το επίσημο σχόλιο της Κουμουνδούρου- με τη ΝΔ μετά τις νέες θεαματικές αποκαλύψεις Καλογρίτσα να ρίχνει το γάντι στον Νίκο Παππά προκαλώντας τον να υποβάλει μήνυση σε βάρος του λεγόμενου και κόκκινου εργολάβου.

Οι αντιφάσεις

Δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για τα όσα υποστήριξε στο πρώτο μέρος της κατάθεσής του για τις μετοχές που είχε μοιράσει ο ίδιος ο Νίκος Παππά στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, που πάλευε τότε να γεννηθεί.

  • Ο πειθαναγκασμός του κ. Καλογρίτσα στις εντολές και τις απαιτήσεις του πρώην Υπουργού έγινε πολύ γρήγορα εξαγορά μέσω της ενίσχυσης του ραδιοφώνου Στο Κόκκινο και μιας ακόμη εφημερίδας η οποία τελικά δεν στήθηκε ποτέ.

Και από εκεί που ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε χρήματα να βάλει ως υπερθεματιστής, έγινε σε ένα απόγευμα ο βασικός μέτοχος του κόμματος ξοδεύοντας σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κύριος χρηματοδότης του γιού του Βλαδίμηρου και του ΣΥΡΙΖΑ.

  • «Εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε κανάλι. Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα» είπε απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη.

Και από εκεί που θα έβαζε μόνο το όνομά του αποδίδοντας στον εαυτό του ουσιαστικά το ρόλο του αχυράνθρωπου έφτασε μαζί με τα χρήματα που είχε ήδη μαζέψει ο Ιωάννης Καλογρίτσας η τελική συνεισφορά του να γίνεται οικογενειακή υπόθεση και να ξοδεύει κατά δήλωσή του πάνω από 14εκατ.€.

  • Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνουν ότι είχε ναυαγήσει για τον «καπετάνιο» και το «χαρτί» των 3εκατ.€ που θα κατευθυνόταν για την εγγύηση της συμμετοχή του γιού του στο διαγωνισμό.

Κορωνίδα ήταν τα ίδια του λόγια του κ. Καλογρίτσα με τα οποία αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις και τη βαθύτερη στόχευσή:

  • «Ήρθα εδώ να μιλήσω για την εικονικότητα της σύμβασης, όχι για να μην πληρώσω τα τρία εκατομμύρια. Αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τα πληρώσω. Από αυτή τη διαδικασία θα βγάλω λεφτά».

Αυτό ήταν και η απόδειξη όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προανακριτική είναι ένα φιάσκο για τη ΝΔ και ότι ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά για να αποφύγει να επιστρέψει στον Χούρι το ποσό των 3εκατ που έβαλε στα ταμεία του μέσω της εικονικής σύμβασης με την CCC.

Όταν δεν μηνύεις τον ψευδομάρτυρα

«Με εντολάρες» του Νίκου Παππά παραδέχτηκε ο κόκκινος εργολάβος ότι έκανε τα ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Κοντομηνά δίνοντας εντυπωσιακή συνέχεια στις αρχικές αποκαλύψεις των ίδιων των επιχειρηματιών για την υπόθεση του καναλιού Καλογρίτσα υιού και και πατρός για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ.

  • «Του είπα: Δημήτρη ήλθα να δώσουμε τα χέρια για αυτά που είπαμε. Μου λέει «μωρέ Χρήστο έβαλα 700εκατ. εδώ και μου ζητάτε το 51%». Του απάντησα «μωρέ εγώ στα ζητώ;» είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο εργολάβος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την προανακριτική για να συμπληρώσει το αφήγημα με το πόσο άδοξα εγκαταλείφτηκε για μόλις 1% στο μετοχικό κεφάλαιο όταν η αντιπρόταση που του έγινε αμέσως μετά ήταν για 50-50 στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ. «Πάμε από εκεί μου ήλθαμε» ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά.

Κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ πάντως επιμένουν να βλέπουν ποινικές ευθύνες στον πρώην Υπουργό με τις υποψίες των γαλάζιων βουλευτών να φουντώνουν από το γεγονός ότι στην πολιτική πρόκληση που απευθύνουν στον Νίκο Παππά, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να καταθέσει μήνυση στον «ψευδομάρτυρα» που ισχυρίστηκε ότι τον κοίμιζε τις ημέρες των αδειών στο σπίτι του, φιλοξενούσε την ομάδα του στα γραφεία του, χρηματοδοτούσε το κόμμα και εκτελούσε χρέη μεσάζοντα σε επιχειρηματίες προς εξασφάλιση χρηματοδότησης ή απόκτησης καναλιού.