• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα δύο πράγματα που θα κάνει η Μέρκελ μόλις αποχωρήσει από την Καγκελαρία- Τα ταξίδια που έχει υποσχεθεί στον εαυτό της

 Τα δύο πράγματα που θα κάνει η Μέρκελ μόλις αποχωρήσει από την Καγκελαρία- Τα ταξίδια που έχει υποσχεθεί στον εαυτό της

Η πιο σημαντική αποχώρηση μετά τις γερμανικές εκλογές είναι ασφαλώς εκείνη της Άνγκελα Μέρκελ. Βουλευτής από το 1990, πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) από το 2000 μέχρι το 2018, καγκελάριος για 16 χρόνια, έχει σημαδέψει μία ολόκληρη εποχή. Κανένας καγκελάριος πριν από εκείνη δεν είχε ανακοινώσει οικειοθελώς την αποχώρησή του από το μέσον της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ακόμη και ο Χέλμουτ Κολ, που επίσης κυβέρνησε επί 16 συναπτά έτη, θέλησε να διεκδικήσει σε ηλικία 68 ετών μία ακόμη θητεία στις εκλογές του 1998. Τελικά ηττήθηκε από τον σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Τι θα κάνει η Άνγκελα Μέρκελ μετά την αποχώρησή της από την πολιτική; Πρόσφατα η ίδια έλεγε ότι χρειάζεται «ένα διάλειμμα», με περισσότερο χρόνο για διάβασμα, για περισυλλογή, για «ό,τι με ευχαριστεί». Σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση είχε αποκαλύψει ότι ονειρεύεται να κάνει δύο μεγάλα ταξίδια: στα Ρόκι Μάουντενς, τη μεγαλύτερη οροσειρά της Βορείου Αμερικής, αλλά και στη Ρωσία με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο. Ήδη οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) έχουν ανακοινώσει πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν, εάν πράγματι η Άνγκελα Μέρκελ επιλέξει τη διαδρομή των 9.300 χιλιομέτρων που συνδέει τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος - Αφιέρωμα - Σαν Σήμερα .gr
Η διαδρομή του υπερσιβηρικού που θέλει να διανύσει η Μέρκελ
Υπερσιβηρικός: Ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος του κόσμου - ΤΑ ΝΕΑ
Four Reasons (and Seasons!) to Head to the Rocky Mountains | Butterfield &  Robinson
Tα περίφημα Rocky mountains, οι Αμερικανικές Άλπεις
Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.