• 9 Μαΐου, 2021

Συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με άλλους τρεις – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

 Συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με άλλους τρεις – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Σε σύλληψη μετετράπη η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, μαζί με τους δύο ποινικούς. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εύρεση ενός σακιδίου στο σημείο της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία.

Τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021 ένοπλος πέταξε ένα σακίδιο κάτω και έβγαλε ένα Καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Στην προσπάθειά του να διαφύγει μαζί με το συνεργό του, εγκατέλειψε στο σημείο το σακίδιο. Πάνω σε αυτό οι αστυνομικοί βρήκαν γενετικό υλικό του ενόπλου. Το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών – μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε χθες Μ. Τρίτη έρευνα στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο με εντολή εισαγγελέα, στο πλαίσιο ερευνών για τους πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ, σε βάρος του σπιτιού του παρουσιαστή.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Την ημέρα της «επίθεσης» με το καλάσνικοφ, προηγήθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Νέα Ερυθραία, υποθέσεις για τις οποίες προέκυψε πως χρησιμοποιήθηκε το ίδιο πολεμικό όπλο και συμμετείχε τουλάχιστον ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους πλέον ποινικούς, βάση ιχνών και αποτυπωμένων που ανακαλύφθηκαν σε σακίδιο που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Ο τέταρτος που αναμένεται να κατηγορηθεί είναι αδελφός του ενός από τους δύο ποινικούς, στο συνεργείο αυτοκινήτων του οποίου οι δράστες των επιθέσεων έκρυψαν την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μένιος Φουρθιώτης είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως συνοδούς ασφαλείας.