• 5 Αυγούστου, 2021

Συνελήφθη για ξέπλυμα και υπεξαίρεση ο πρόεδρος της Μπενφίκα

 Συνελήφθη για ξέπλυμα και υπεξαίρεση ο πρόεδρος της Μπενφίκα

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο καθώς στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται ο πρόεδρος της Μπενφίκα, του ισχυρότερου συλλόγου στη χώρα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των Λουζιτανών από το 2003 συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (7/7) στην οικεία του και κατηγορείται για πληθώρα οικονομικών αδικημάτων όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Ο 72χρονος Βιέιρα είναι ένας από τους τέσσερις ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της Πορτογαλίας που συνελήφθησαν σε μία άκρως οργανωμένη επιχείρηση της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες σε δεκάδες σημεία της χώρας (και στα γραφεία της Μπενφίκα) με τις διωκτικές αρχές να ψάχνουν για επιπλέον στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση.

Μεταξύ των βασικών υπόπτων είναι και ο γιος του προέδρου της Μπενφίκα, ενώ μαζί με τον Βιείρα έχει συλληφθεί και ο επονομαζόμενος «βασιλιάς των κοτόπουλων» στην Πορτογαλία, Ζοσέ Αντόνιο ντος Σάντος. Οι συλληφθέντες πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι αρχές μιλούν για πολύ σοβαρή και «δεμένη» υπόθεση που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την Μπενφίκα.