Συνελήφθη 70χρονος στην Αλεξανδρούπολη για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών

 Συνελήφθη 70χρονος στην Αλεξανδρούπολη για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 70χρονος που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, μετά από έρευνα που προηγήθηκε και κατέληξε στη σύλληψή του στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για απάτη με υπολογιστή.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 70χρονος είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνολικά 86 ηλεκτρονικές συσκευές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν εγκατεστημένο πειρατικό πρόγραμμα αναπαραγωγής συνδρομητικών καναλιών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet, συσκευές αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι και usb), χρηματικό ποσό 1.950 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και σημειωματάρια και τετράδια με πελατολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα οι Αρχές δεν αποκλείεται, και με βάση τα ευρήματα αυτά, να επεκτείνει τις σχετικές έρευνες και στους χρήστες αυτών των παράνομων υπηρεσιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ο 70χρονος είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από 200 δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα του συλληφθέντα από την πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών και την είσπραξη των παράνομων συνδέσεων υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

πηγή: newsit.gr

Χρήστος Σταθόπουλος