• 30 Ιουλίου, 2021

Στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ο Χρήστος Παππάς

 Στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ο Χρήστος Παππάς

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Ωρα Ελλάδος», ο δικηγόρος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, δήλωσε πως ο πελάτης του θα μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

Ο κ. Σταυριανάκης, σημείωσε πως οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες τις τελευταίες ημέρες, και τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό. «Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες. Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση από τη δήλωση Σταυριανάκη: Ο Παππάς γνώριζε τις κινήσεις της αστυνομίας

Ως προς την 52χρονη η οποία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στου Ζωγράφου, ο ίδιος επεσήμανε ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της. «Περίπου έναν χρόνο και όχι παραπάνω να την ήξερε», είπε χαρακτηριστικά.

To χρονικό

Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη χθες το βράδυ, μετά από οκτώ μήνες που παρέμενε φυγόποινος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μια γυναίκα 52 ετών έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ