• 3 Δεκεμβρίου, 2021

Στο Μπακού η επόμενη δοκιμασία για Πετρούνια

 Στο Μπακού η επόμενη δοκιμασία για Πετρούνια

Ο προτελευταίος σταθμός στη διαδρομή προς την Ολυμπιακή πρόκριση θα είναι στο Μπακού για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου, με στόχο να κατακτήσει άλλη μια πρωτιά στους κρίκους και να κερδίσει επιπλέον έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος.

Ο Πετρούνιας, μετά το θρίαμβο στη Μελβούρνη, θα διεκδικήσει δεύτερη συνεχή νίκη στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων, έτσι ώστε να πλησιάσει σε απόσταση βολής τον πρωτοπόρο της παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων Γιανγκ Λιου, ο οποίος προηγείται με τρεις νίκες και αναμένεται να είναι επίσης παρών στο Αζερμπαϊτζάν.

Για να τον υποσκελίσει σε ενδεχόμενη τελική ισοβαθμία και να κατακτήσει απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάζεται να κάνει το «2 στα 2» στις εναπομείνασες διοργανώσεις, σε Μπακού και Ντόχα, με βαθμολογίες πάνω από 15,216 β. στους τελικούς κατά μέσο όρο.

Ακόμα πάντως και η εξασφάλιση της 2ης θέσης στην τελική παγκόσμια κατάταξη, την οποία μπορεί να «κλειδώσει» μαθηματικά με χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο στον προσεχή αγώνα, αφήνει στον Πετρούνια υπαρκτές πιθανότητες Ολυμπιακής πρόκρισης, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των Κινέζων αθλητών στα υπόλοιπα όργανα.

Την πρόκριση δικαιούται να πάρει μόνο ένας σπεσιαλίστας από κάθε χώρα, εκείνος που θα έχει την καλύτερη συγκομιδή στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων.

Εφόσον λοιπόν κάποιος άλλος Κινέζος εκπρόσωπος (ο Χάο Γουένγκ στον πλάγιο ίππο ή ο Χάο Γιόου στο δίζυγο) πρωτεύσει στην κατάταξη στο όργανό του με τρεις νίκες και με βαθμολογικές επιδόσεις ανώτερες από εκείνες του Γιανγκ Λιου, τότε αυτόματα το πολυπόθητο εισιτήριο των κρίκων θα απονεμηθεί στον πρώτο επιλαχόντα αθλητή άλλης εθνικότητας, που μπορεί να είναι ο 29χρονος Έλληνας.