• 21 Ιανουαρίου, 2022

Γερμανία: το πρώτο κρούσμα της “Όμικρον” – “Εντοπίστηκαν πολλαπλές παραλλαγές”

 Γερμανία: το πρώτο κρούσμα της “Όμικρον” – “Εντοπίστηκαν πολλαπλές παραλλαγές”

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για την μετάλλαξη «Όμικρον».

Ήδη μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Κάι Κλόζε, υπάρχει «υψηλό επίπεδο υποψίας» στην Έσση ότι ένας επαναπατριζόμενος που βρέθηκε θετικός έχει μολυνθεί από την παραλλαγή «Όμικρον».

Ο υπουργός, έγραψε στο Twitter ότι υπάρχει μια «υψηλού επιπέδου» υποψία ότι ένας επαναπατριζόμενος από τη Νότια Αφρική μπορεί να μολυνθεί από τη νέα παραλλαγή του ιού.

Έκανε…”Διάνα” (Βουτυράκου) το think tank του Τσίπρα- Ποιά είναι το “unique mind” της Ρομποτικής

«Πολλές μεταλλάξεις χαρακτηριστικές της  «Όμικρον«  εντοπίστηκαν στο άτομο που μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του ανέφερε ο υπουργός.

Ανησυχία επικρατεί και στην Ολλανδία.

Οι αρχές κάλεσαν όσους ταξίδεψαν από τη νότια Αφρική από την περασμένη Δευτέρα να υποβληθούν άμεσα σε τεστ για τον κορωνοϊό

Στο αεροδρόμιο Schiphol, 61 επιβάτες πτήσεων από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον ιό την Παρασκευή.

Υπήρχαν επίσης 531 αρνητικά τεστ κορωνοϊού.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας και τώρα διερευνάται εάν έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή «Όμικρον».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί και παρουσίασαν συμπτώματα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες και όσοι έχουν μολυνθεί χωρίς συμπτώματα για πέντε ημέρες.

Όσοι βγήκαν αρνητικοί και μένουν στην Ολλανδία θα πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι τους. Όλοι οι άλλοι μπορούσαν να «συνεχίσουν το ταξίδι τους»