• 13 Απριλίου, 2021

Self test: Οδηγίες για την χρήση τους στο σπίτι με τη νέα τεχνολογία – Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού

 Self test: Οδηγίες για την χρήση τους στο σπίτι με τη νέα τεχνολογία – Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Διευκρινίσεις για τα self test έδωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Όπως τόνισε δεν πρόκειται για τα κλασικά rapid test τα οποία γνωρίζουμε, αλλά είναι μια νέα τεχνολογία και είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους, αφού προορίζονται για χρήση κατ’οίκον.

«Δεν προϋποθέτουν τη βοήθεια από επαγγελματία υγείας για τη διενέργειά τους, θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες», είπε μιλώντας στο Open.

Διευκρίνισε ότι για οποιαδήποτε άλλη χρήση είτε για άδεια από την εργασία θα πρέπει να γίνεται επανέλεγχος με PCR test (μοριακό) στις δομές υγείας της χώρας, δηλαδή στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για το self testing: “Άλλη πρόταση καταθέσαμε” – Λουράντος: “Δεν έχουμε καμία ενημέρωση”

Όσον αφορά το πότε θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται πολύ καλά σε συνάρτηση με την επάρκεια των εμβολίων και την ερχόμενη εβδομάδα θα συμπληρωθούν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης.

Ο γενικός πληθυσμός υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται τον Μάιο, αφού προηγούνται οι ευπαθείς ομάδες. Παρόμοια, το ενδεχόμενο προτεραιοποίησης εμβολιασμού συγκεκριμένων εργασιακών ομάδων θα εξεταστεί μετά τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.