• 19 Ιανουαρίου, 2021

Σε νοσοκομείο του Βερολίνου ο Ναβάλνι

 Σε νοσοκομείο του Βερολίνου ο Ναβάλνι

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε σήμερα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, μετέδωσε το Reuters TV.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σοβαρή, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λίγο μετά την άφιξη του αεροπλάνου – ασθενοφόρου που τον μετέφερε για νοσηλεία στη Γερμανία σε αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, κατέρρευσε την Πέμπτη, ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Σιβηρία στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο. 

Η γιατρός του καταγγέλλει εσκεμμένη ολιγωρία από τις ρωσικές Αρχές

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι Nerw York Times, η προσωπική γιατρός του Ρώσου πολιτικού, Αναστασία Βασιλέβια, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, δήλωσε πως οι ρωσικές Αρχές εσκεμμένα καθυστέρησαν τη μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία.

Στόχος, σύμφωνα με την ίδια, το δηλητήριο που υποστηρίζει η πλευρά του πως του διοχέτευσαν να απορροφηθεί πλήρως από τον οργανισμό του και να μην είναι ανιχνεύσιμο στις εξετάσεις του. 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ