• 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε κρίσιμη κατάσταση 10χρονος που παρασύρθηκε από τη θάλασσα

 Σε κρίσιμη κατάσταση 10χρονος που παρασύρθηκε από τη θάλασσα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το 10χρονο αγόρι, που παρασύρθηκε από τα κύματα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην παραλία των Γουρνών.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αγωνία για την κατάσταση της υγείας του κορυφώνεται καθώς το αγόρι έμεινε για πολλή ώρα σε υποξία και τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Πώς παρασύρθηκε το παιδί

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου όταν μία οικογένεια που κάνει διακοπές στην Κρήτη πήγε να κολυμπήσει παρά τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα στη συγκεκριμένη παραλία του Ηρακλείου.

Δυστυχώς, το 10χρονο παιδί παρασύρθηκε από τα κύματα με τον πατέρα του να το αντιλαμβάνεται και να πέφτει στη θάλασσα για να το σώσει. Με τη βοήθεια και άλλων λουόμενων το παιδί βγήκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τελικά κατάφεραν να επαναφέρουν τον σφυγμό του παιδιού. Αμέσως το μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις ενώ ακολούθησε η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του παιδιού μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, καθώς στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί χτύπησε σε βράχια με αποτέλεσμα να έχει εκδορές στο σώμα του.