• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε καραντίνα το νοσοκομείο Αμαλιάδας, χειρουργήθηκε ασυμπτωματικός ασθενής

 Σε καραντίνα το νοσοκομείο Αμαλιάδας, χειρουργήθηκε ασυμπτωματικός ασθενής

Σε καραντίνα έως και τη Δευτέρα έχουν μπει 18 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορέα, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με ασυμπτωματικό ασθενή, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με οξύ επεισόδιο κήλης.

Σύμφωνα με το partrisnews.gr λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο ασθενής χειρουργήθηκε και μετά την επέμβαση υπεβλήθη σε τεστ κοροναϊού, το αποτέλεσμα του οποίου έδειξε ότι είναι θετικός στον ιό, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους είχαν έρθει τις προηγούμενες ώρες σε επαφή μαζί του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το “Σωτηρία” (εικόνα)

Ο ασθενής, πριν εισαχθεί στο χειρουργείο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου και συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική για εξέταση, με τις πληροφορίες, επίσης, να «μιλούν» ότι το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του είχε λάβει μέτρα προστασίας, λόγω του ότι εκεί λειτουργεί η μονάδα covid και άρα δεν απαιτήθηκε να μπουν και αυτοί σε προληπτική καραντίνα.

Όπως αναφέρει το patrinews.gr με τα 18 άτομα να βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα και τους μετακινημένους στο νοσοκομείο Πύργου γιατρούς, αλλά και τις χρόνιες ελλείψεις, η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας έχει αποδεκατιστεί αυτές τις μέρες και δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες, με δεδομένο ότι και το νοσοκομείο Πύργου έχει μετατραπεί σε μονάδα covid.