• 17 Ιανουαρίου, 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το “Σωτηρία” (εικόνα)

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το “Σωτηρία” (εικόνα)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για “αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν εν μέσω πανδημίας και χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση” όπως αναφέρουν.

Υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο “Σωτηρία” που είναι και ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό. Κρατώντας πανό ζητούν και διεκδικούν Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ισχυρή Δημόσια Υγεία και πρόνοια, αλλά και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

Πηγή φωτογραφίας: enikos.gr

Νωρίτερα, έξω από τις πύλες των νοσοκομείων βρέθηκε το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ για τη σημερινή συγκέντρωση “οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι εν μέσω πανδημίας σε αντίξοες συνθήκες δίνουν και τη ζωή τους για να σώσουν ζωές ασθενών. Έως τώρα έχουμε χάσει 10 συναδέλφους της πρώτης γραμμής και 9 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Χιλιάδες έχουν νοσήσει και εκατοντάδες νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού Νοσοκομείων. Αποδεκατισμένοι, νυχθημερόν αφού δεν υπάρχουν άδειες, δίνουμε τη μάχη να κερδίσουμε τον υγειονομικό πόλεμο. Οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση δυσχεραίνουν το έργο μας. Κινδυνεύει η ζωή μας καθημερινά από τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας από τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ για επιστροφή στην εργασία στις 14 ημέρες συναδέλφων που έχουν νοσήσει με θετικό τεστ, αρκεί τις τρεις τελευταίες ημέρες να μην εμφανίζουν συμπτώματα, την μη πραγματοποίηση τακτικών προληπτικών τεστ στο προσωπικό, την μη υποβολή σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα Δημόσια Νοσοκομεία. Πέραν λοιπόν της καθολικής αναγνώρισης του έργου μας, ζητάμε έμπρακτα η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλει Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, να οργανωθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας χωρίς αστερίσκους, να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι που τώρα πολεμάνε τον κορωνοϊό.

Οι Προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται όπως και οι Υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή με αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους και ένα θάνατο συναδέλφου. Να μην εξαιρεθεί κανείς Υγειονομικός και Προνοιακός υπάλληλος του Δώρου Χριστουγέννων στους Φορείς του Υπουργείου Υγείας και του Εργασίας που παρέχουν περίθαλψη”.