• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Σε δίκη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες ο Πέτρος Φιλιππίδης

 Σε δίκη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σε δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας παραπέμπεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Σε βάρος του ηθοποιού ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό φέρεται ότι έγινε το 2008, ενώ οι άλλες δύο υποθέσεις σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλθηκε ότι έγιναν το 2010 και το 2014. Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, ο γνωστός ηθοποιός φέρεται ότι ενεργούσε μέσα στο καμαρίνι του.

Πιστολίδι στο Χαλάνδρι – Γυναίκα πυροβόλησε άνδρα

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη απόπειρα βιασμού. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε πει οτι ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις μέσα στο αυτοκίνητο του, όπου συναντήθηκαν τον Αύγουστο του 2014. Όπως είπε, ο γνωστός ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου περιέγραψε ότι επιχείρησε να την βιάσει.