Μ. Βρετανία: Καταδίκη Σύρου πρόσφυγα για βιασμό 19χρονης – Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες

 Μ. Βρετανία: Καταδίκη Σύρου πρόσφυγα για βιασμό 19χρονης – Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες
💡 AI Summary by Libre

Ένας 19χρονος Σύρος πρόσφυγας καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και εννέα μηνών για τον βιασμό μεθυσμένης γυναίκας στη Μεγάλη Βρετανία, στο Μπόρνμουθ.

Το θύμα βρισκόταν σε ευάλωτη κατάσταση όταν ο δράστης την παρέσυρε σε δημόσια τουαλέτα, όπου τη βίασε και την άφησε μόνη και απελπισμένη.

Η γυναίκα κατάφερε να καλέσει τη μητέρα της, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενος συναίνεση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 19χρονο, ο οποίος θα καταχωρηθεί ισόβια στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών και περιγράφτηκε ως «σεξουαλικός θηρευτής».

Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών και εννέα μηνών καταδικάστηκε ένας 19χρονος Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος καταδικάστηκε για τον βιασμό μίας νεαρής, μεθυσμένης γυναίκας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας, έλαβε χώρα στην τουαλέτα της παραλίας του Μπόρνμουθ ενώ η ίδια προσπαθούσε να επιστρέψει σπίτι της μετά από βραδινή έξοδο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 19χρονος Μοχάμεντ Αμπντουλάχ αρχικά πρόσφερε στη νεαρή γυναίκα μια μεταφορά προς το σπίτι με ένα ποδήλατο που είχε νοικιάσει, προτού εξαπολύσει επίθεση στο θύμα.

Κατά την dailymail, η νεαρή γυναίκα, συνομήλική του, είχε βγει έξω στο Μπόρνμουθ του Ντόρσετ με μια φίλη της. Οι δυο τους έφυγαν χωριστά τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουλίου 2025. Τότε η 19χρονη συνειδητοποίησε ότι στο τηλέφωνό της είχε τελειώσει η μπαταρία και δεν είχε τρόπο να καλέσει ταξί. Αποφάσισε να περπατήσει κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, όπου συνάντησε τον Αμπντουλάχ και τους φίλους του.

Ζήτησε από την ομάδα να κοιτάξει χάρτες σ’ένα από τα κινητά τους τηλέφωνα για να δει αν προχωρούσε σωστά.

Τότε ήταν που ένα μέλος της ομάδας είπε ότι ο Αμπντουλάχ, από το Γουέστ Ντρέιτον στο Μίντλσεξ, θα την πήγαινε σπίτι με ποδήλατο.

Σύμφωνα με την καταγγελίας της 19χρονης, ενώ έκανε ποδήλατο, ο Αμπντουλάχ σταμάτησε σε μια φορητή τουαλέτα δίπλα στο East Cliff Zig-Zag, όπου έσυρε μέσα το μεθυσμένο θύμα του, κλείδωσε την πόρτα και τη βίασε. Στη συνέχεια, επέστρεψε με το ηλεκτρικό ποδήλατο προς τους φίλους του, αφήνοντας το θύμα του απελπισμένο και μόνο του στην δημόσια τουαλέτα.

Η γυναίκα, η οποία είναι τώρα 20 ετών, κατάφερε να εντοπίσει έναν άγνωστο και χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του για να καλέσει τη μητέρα της και να της πει: «Με βίασαν». Η μητέρα της κάλεσε στη συνέχεια την αστυνομία.

Ο Αμπντουλάχ, που ήρθε στη Βρετανία το 2023 στο πλαίσιο ενός προγράμματος οικογενειακής επανένωσης και έλαβε μόνιμη άδεια παραμονής αρνήθηκε ότι βίασε τη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι είχαν συναινετικό σεξ.

Το δικαστήριο θεώρησε ως αληθή τη μαρτυρία της κοπέλας. Στις 15 Μαΐου, ο Σύρος υπήκοος κρίθηκε ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση με διείσδυση από δικαστήριο του Bournemouth. Τώρα κρατείται μέχρι την επιβολή της ποινής.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, ο Αμπντουλάχ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης έξι ετών και εννέα μηνών και θα καταχωρηθεί στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών ισόβια.

Κατά τη φυλάκισή του, ο δικαστής Ρόμπερτ Πόσον είπε στον Αμπντουλάχ ότι ήταν «σεξουαλικός θηρευτής» που «ήξερε ακριβώς τι επρόκειτο να κάνει» όταν είδε το θύμα του σε «ευάλωτη» κατάσταση.

Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί για νομικούς λόγους, είπε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης έκλαιγε σαν κουτάβι να τη λυπηθεί. «Θυμάμαι ότι με είχε ακινητοποιήσει. Προσπάθησα να παλέψω λίγο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, ήμουν σε κατάσταση σοκ. Έκλαιγα σαν κουτάβι».

Σχετικά Άρθρα