Σάμος: Μεγάλη η διασπορά του κοροναϊού στην μαθητική κοινότητα – Κλείνουν σχολεία

 Σάμος: Μεγάλη η διασπορά του κοροναϊού στην μαθητική κοινότητα – Κλείνουν σχολεία

Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για την Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα εντοπίζονται σε 7 μαθητές και γονείς που συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα 4 προέρχονται από διαφορετική εστία και βρίσκονται σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή του νησιού.

Πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου και όλων των τμημάτων της Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Σάμου για 14 ημέρες, λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές, ενώ υπάρχει πιθανότητα να ζητηθεί το κλείσιμο και άλλων σχολικών τμημάτων λόγω του ότι υπάρχουν θετικά κρούσματα σε τάξεις του Γυμνασίου στις περιοχές Βαθύ και Καρλόβασι Σάμου.

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης- Αδικήματα βιασμού κατά συρροή – Στη διάθεση των εισαγγελέων τουλάχιστον 5 μαρτυρίες

Σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής, τόνισε πως “το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων του νησιού μας τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν προσπαθήσει και έχουν καταφέρει να κάνουν πάνω από 400 rapid test. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και θα συνεχίζονται να ανακοινώνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ. Σίγουρα αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα μας προβληματίζουν όλους. Όμως πρέπει με ψυχραιμία και σοβαρότητα να δείξουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τη δέουσα υπευθυνότητα σ’ αυτήν την υγειονομική κρίση. Φοράμε την μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και πλένουμε συχνά τα χέρια μας.

Θα τα καταφέρουμε”.

Στο νοσοκομείο Σάμου σήμερα νοσηλεύονται 3 ασθενείς με κοροναϊό, σε ειδικούς θαλάμους Covid.

Μανώλης Δράκος