• 22 Απριλίου, 2021

Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση στην υπόθεση Φουρθιώτη – Νέα στοιχεία και καταγγελίες

 Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση στην υπόθεση Φουρθιώτη – Νέα στοιχεία και καταγγελίες

Να ρίξει τους τόνους στην υπόθεση με τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί από την ΕΛΑΣ για φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη επιχείρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, μετά το σάλο που έχει προκληθεί από τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αρνούνταν την ύπαρξη αστυνομικής προστασίας τελικά την… απέσυραν και εάν υπάρχει θέμα με την φυσική και πολιτική ηγεσία, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

  • «Δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία. Για περαιτέρω διευκρινίσεις σας παραπέμπω στο αρμόδιο υπουργείο».

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως αφού στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, εκτός από τους τέσσερις αστυνομικούς είχε διατεθεί ένα συνοδευτικό όχημα και μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ ενώ υπήρχε και σταθερή επιτήρηση στο σπίτι του.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μετά την μήνυση που κατέθεσε ο παρουσιαστής προέβη σε μία σοβαρότατη καταγγελία πως ο Μένιος Φουρθιώτης μπήκε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και πως πληρώθηκε από 60.000 ευρώ το μήνα, καθώς ψευδώς δήλωσε πως λάμβανε πολύ υψηλούς μισθούς.

Ο Μένιος Φουρθιώτης δεν διέψευσε ότι φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς, αλλά αντιθέτως ισχυρίζεται ότι η «ΕΛ.ΑΣ έχει γνωματεύσει οκτώ φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι αποτελεί ευπαθή στόχο».

Όλα τα παραπάνω αφήνουν βαριά εκτεθειμένη την κυβέρνηση στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη καθώς η «ιδιαίτερη» μεταχείρισή του προκαλεί βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα.