Επεισόδιο Φλώρου-Γραμμένου:Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που προσπάθησε να τους χωρίσει

 Επεισόδιο Φλώρου-Γραμμένου:Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που προσπάθησε να τους χωρίσει

Το επεισόδιο που σημειώθηκε την Τετάρτη εντός της Βουλής ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Βασίλη Γραμμένο περιγράφει ο αστυνομικός, που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει δίνοντας νέες λεπτομέρειες για τον διάλογο που προηγήθηκε του ξυλοδαρμού. Ο αστυνομικός αναφέρει όσα άκουσε και όσα έγιναν μπροστά στα μάτια του και περιγράφει πώς ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κατέληξε να τραυματιστεί. Υπενθυμίζεται ότι μετά την σύλληψή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην των «Σπαρτιατών»), Κωνσταντίνος Φλώρος, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει τον Βασίλη Γραμμένο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Σύμφωνα με το Mega, ο αστυνομικός περιέγραψε:

«Βγαίνοντας από την αίθουσα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος μου είπε “ψηλέ μάζεψε τον ανεξάρτητο των Σπαρτιατών για να μην έχουμε άλλα”. Τον ρώτησα ποιον ανεξάρτητο βουλευτή εννοεί και πριν προλάβει να μου πει βγήκε από το Κοινοβούλιο ο κ. Φλώρος και τότε άρχισαν να λογομαχούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μαρτυρία του αστυνομικού, ειπώθηκαν τα εξής:

Φ.Κ: Τι πρόβλημα έχεις μαζί μου; Πες μου.

Γ.Β: Κάνε μας τη χάρη φύγε από εδώ.

Φ.Κ: Βρίζεις μανάδες, μαζέψου κοντέ.

Γ.Β: Θα κάνω ό,τι γουστάρω, παράτα με.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός, είδε πρώτα στο οπτικό του πεδίο τον Βασίλη Γραμμένο και λίγο αργότερα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας, εκτός εαυτού.

«Οι δύο βουλευτές προσπαθούσαν να σπρώξουν ο ένας τον άλλο, αλλά δεν μπορούσαν, καθώς ήμουν ανάμεσά τους. Τότε ο Φλώρος πέρασε το δεξί του χέρι πάνω από εμένα πιάνοντας τον με λαβή σαν κεφαλοκλείδωμα στο ύψος της μύτης με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω», περιγράφει ο αστυνομικός, σύμφωνα με το Mega.

«Τον έπιασα από μπροστά. Ήταν και ο αστυνομικός, ο φρούραρχος του Κοινοβουλίου, ο οποίος είχε βάλει και το χέρι του ανάμεσα. Μου κόλλαγε ο κ. Γραμμένος με το σώμα του μπροστά και του έλεγα “τι είπες; Πες τα εδώ μπροστά στον αστυνομικό. Γιατί δεν λες ό,τι είπες μέσα και να το πεις και στον αστυνομικό μπροστά;“», είπε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, ο Βασίλης Γραμμένος διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Κωνσταντίνου Φλώρου και υποστηρίζει πως αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια, επειδή σεβάστηκε τον χώρο που βρισκόταν, σε αντίθεση όπως λέει, με τον συνάδελφό του.

«Είμαι υπεύθυνος των πράξεων μου, από εκεί και πέρα όμως, λόγω της αγανάκτησης μου απ’ αυτή τη χυδαία έκφραση για την μητέρα μου, που η μητέρα μου είναι το πιο ιερό που έχω στον κόσμο, αυτή με κουβαλούσε 9 μήνες, αυτή ξέρει τι έχει τραβήξει», λέει ο Κ. Φλώρος.

Εκείνα τα δευτερόλεπτα που ο αστυνομικός προσπαθούσε να χωρίσει τους δύο βουλευτές, βάζοντας ένα τέλος σε αυτό το επεισόδιο, μια σειρά από βουλευτές παρακολουθούσαν άφωνοι όσα διαδραματίζονταν μπροστά τους, με τις φωνές και τις ύβρεις να προκαλούν αναστάτωση.

«Όση ώρα ήμουν με τον κύριο Φλώρο εκείνος φώναζε προς τον κύριο Γραμμένο: “βρίζεις μανάδες, θα σε γ…, η αδελφή μου κόντεψε να χάσει το παιδί εξαιτίας σου, θα σε γ…”. Ο κύριος Γραμμένος ήταν στο πάτωμα και φώναζε “ωχ, η μύτη μου”».

Ο Βασίλης Γραμμένος νοσηλεύτηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Αεροπορίας με κάταγμα στη μύτη και κακώσεις στο χέρι του.

Σχετικά Άρθρα