• 13 Μαΐου, 2021

Πυρά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

 Πυρά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Πυρά στην κυβέρνηση για τη διαχείριση τς πανδημίας, εξαπολύουν με ανακοινώσεις τους τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΜέΡΑ25. «Αν η κυβέρνηση έχει φτάσει σε σημείο να αντιμετωπίζει ως “κανονικότητα” τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους καθημερινά, για τον λαό αποτελεί επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με μοναδικό μέτρο την αυτοδιάγνωση, αλλά με θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας παντού και μαζικούς εμβολιασμούς με πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια» αναφέρει το ΚΚΕ στο σχόλιό του.

Την κατηγορία ότι «συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η επέλαση της πανδημίας στη χώρα, μαζί με την εγκληματική, κυβερνητική διαχείριση της», διατυπώνειαπό την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Και προσθέτει ότι, «μπορεί η Κυβέρνηση να θέλει να παρουσιάσει δήθεν εικόνες αποκλιμάκωσης, η δραματική κατάσταση όμως στο ΕΣΥ συνιστά μια οδυνηρή πραγματικότητα».

Ο κ. Κριθαρίδης επικρίνει τον πρωθυπουργό γιατί όπως λέει, «ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως πλέον επιλέγει ως μόνη στρατηγική του, τα ανεπαρκή self-tests, μιας και η εμβολιαστική πολιτική τόσο της χώρας όσο και της ΕΕ έχει αποτύχει πλήρως κι αυτή».

Υποστηρίζει επίσης ότι «οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι πραγματικά εγκληματικές, όχι μόνο δεν ενίσχυσε τη δημόσια υγεία ένα χρόνο τώρα, όχι μόνο δεν έστησε ακόμα το δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ για τους πολίτες, όχι μόνο δεν φρόντισε να παραγγείλει εμβόλια και από τρίτες χώρες βλέποντας το φιάσκο της ΕΕ, όχι μόνο μίσθωσε μόλις ένα χρόνο μετά 40 λεωφορεία, από τα οποία τα μισά κιόλας δεν λειτουργούν, για να ενισχύσει δήθεν τα ΜΜΜ, αλλά δεν έχει επιτάξει ακόμα και σήμερα τον ιδιωτικό τομέα υγείας».