• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ψυχρολουσία με το επίδομα 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους

 Ψυχρολουσία με το επίδομα 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους

Εκατό ευρώ το μήνα θα είναι το επίδομα των 1.200 ευρώ που ανακοίνωσε για τους νέους εργαζόμενους στην ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mε βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, το βράδυ του Σαββάτου, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το ποσό των 1.200 ευρώ θα δίνεται επιπλέον του μισθού, για κάθε έναν από τους 6 πρώτους μήνες της πρόσληψης, στη συνέχεια, ξεκαθαρίστηκε ότι το ποσό θα είναι εφάπαξ, και θα μοιράζεται εξίσου σε νεοπροσλαμβανόμενο και εργοδότη.

32χρονη αρχιτέκτονας είπε πως θα βγει για τσιγάρο και έπεσε από τον 6ο όροφο – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι της

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Στο εξής νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την πολιτεία επί 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος. Τα άλλα 600 θα πηγαίνουν απευθείας στο νέο και στη νέα, επιπλέον της αμοιβής τους, για να τα αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν».

Σήμερα, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι το μέτρο θα ισχύσει από το νέο έτος, και η παροχή εξαντλείται στα 1.200 ευρώ.

Για εργασία μερικής απασχόλησης που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού, ήτοι από 300 ευρώ έκαστος (εργαζόμενος και εργοδότης).

Έτσι, για παράδειγμα, νέος που θα προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό των 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2022, θα λάβει καθαρά 570 ευρώ τον μήνα συν 100 ευρώ από την επιδότηση του πρώτου ενσήμου.