• 27 Ιουλίου, 2021

Προετοίμαζε σχέδιο εξόδου από τη χώρα ο Χρήστος Παππάς

 Προετοίμαζε σχέδιο εξόδου από τη χώρα ο Χρήστος Παππάς

Ένα πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του Χρήστου Παππά θεωρεί η Αστυνομία ότι συνεργαζόταν με τον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής ώστε να τον διευκολύνει να βρει καταφύγιο στην Ιταλία και να ξεφύγει από τις Αρχές και να διαφύγει της σύλληψης σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV.

Όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου, μέσα στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου ο Παππάς κρυβόταν για 9 μήνες και τελικά βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, οι Αρχές ανακάλυψαν μία ιδιόχειρη επιστολή με αναφορά στο θέμα της Ιταλίας, την οποία – όπως όλα δείχνουν – ο καταδικασμένος σε 13 έτη κάθειρξης, θα ταχυδρομούσε σε πρόσωπο από το συγγενικό του περιβάλλον. 

Μέσα στην επιστολή ο Παππάς είχε γράψει σημειώσεις για ένα ταξίδι που σχεδίαζε να κάνει στην Ιταλία για να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το συγγενικό αυτό πρόσωπο του Χρήστου Παππά είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. 

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ταξίδι αυτό να έχει σχέση με τη διαφυγή στο εξωτερικό, που φέρεται να σχεδίαζε ο φυγόποινος πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος.

Σαφείς ενδείξεις και για άλλους συνεργούς του Χρήστου Παππά 

Και άλλα άτομα που βοήθησαν τον Χρήστο Παπά να διαφεύγει επί 9 μήνες τη σύλληψη αναζητεί η Αστυνομία. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα από το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ο οποίος βρίσκεται πλέον στις φυλακές Δομοκού.pastedGraphic.png

Η αντιτρομοκρατική είχε επικεντρώσει εδώ και καιρό την ερευνά της  στα  μέλη ενός στενού πυρήνα  ανθρώπων που φαίνεται πως διατηρούσαν επαφή με το Χρήστο Παππά όλο αυτό το διάστημα. 

Ο δικηγόρος του Παππά κ. Σταυριανάκης υποστήριξε ότι «δεν μου είπε αν σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό. Μου είπε ότι το επόμενο 20ημερο σκεφτόταν να παραδοθεί».

Στις φυλακές Δομοκού ο Παππάς 

Κατά τα λοιπά, το πρώτο του 24ωρο στις φυλακές Δομοκού πέρασε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής παρότι είχε αιτηθεί να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

 Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Παππάς «δεν ήθελε να πάει στις φυλακές Δομοκού αλλά στον Κορυδαλλό γιατί δεν έχει καλές σχέσεις με τους συγκατηγορουμενούς του. Ζήτησε να μείνει με τον Γιάννη Λαγό».

Ο Παππάς προσωρινά διαμένει σε ειδικό χώρο καραντίνας βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου ενώ  βρίσκεται στην  ίδια πτέρυγα που εκτίουν την ποινή τους και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης μετά την καταδίκη τους τον περασμένο Οκτώβριο.