• 23 Ιουνίου, 2021

“Πράσινη” δικαίωση – Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού

 “Πράσινη” δικαίωση – Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού

Αλλάζουν τα πάντα στους τελικούς της Α1 γυναικών, καθώς το πρωί της Κυριακής (16/05) έγινε γνωστή η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της ΕΟΚ, το οποίο έκανε αποδεκτή την ένταση που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η επιτροπή της Ομοσπονδίας απεφάνθη ότι στην τελευταία φάση της πρώτης αναμέτρησης, το καλάθι της Ριντ έπρεπε να μετρήσει, όπως υποστήριξαν στην ένσταση που κατέθεσαν οι «πράσινοι» κι ως εκ τούτου το ματς θα είχε οδηγηθεί στην παράταση (να υπενθυμιστεί ότι οι διαιτητές δεν το μέτρησαν και οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 72-70).

Από την Παρασκευή (14/05) η επιτροπή διαιτησίας είχε ορίσει το μέλος της, Κώστα Κορομηλά, να λάβει την απόφαση για την επίμαχη φάση, με τον καθηγητή της ελληνικής διαιτησίας και της FIBA να κάνει δεκτή την ένσταση των «πράσινων».

Στην διάρκεια του ματς οι διαιτητές εξέτασαν το βίντεο από το κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube, πριν εκδόσουν την τελική τους απόφαση για το αν το καλάθι της Ριντ έπρεπε να μετρήσει ή, ήταν εκπρόθεσμο.

Από τη στιγμή που δεν είχαν τη δυνατότητα του instant replay και η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη, λαμβάνεται υπόψη η αρχική απόφαση του διαιτητή Καλδίρη, που είχε κατακυρώσει το καλάθι με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του, προτού η τριάδα πάει στο replay του YouTube.

Μετά την απόφαση αυτή δύο είναι τα σενάρια: το πρώτο να παίξουν οι δύο «αιώνιοι» τα πέντε λεπτά της παράτασης, ενώ το δεύτερο να επαναληφθεί ο αγώνας.