• 21 Ιανουαρίου, 2021

“Που πήγαν τα εμβόλια;” ρωτούν οι υγειονομικοί στον Βόλο – “Θα γίνει αργότερα ο εμβολιασμός” απαντά η ΥΠΕ

 “Που πήγαν τα εμβόλια;” ρωτούν οι υγειονομικοί στον Βόλο – “Θα γίνει αργότερα ο εμβολιασμός” απαντά η ΥΠΕ

Για “παιχνίδια σε βάρος των υγειονομικών” κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο Αχιλλοπούλειο, με αφορμή την απόφαση να αναβληθούν επ΄αόριστον οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού τόσο στο Βόλο, όσο και στην Κεντρική Ελλάδα.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει την Δευτέρα και μάλιστα είχε καταρτιστεί και σχετική λίστα καθώς τα εμβόλια θα παραλαμβάνονταν την Κυριακή.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών. “Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση εκτός από το ότι δεν θα γίνει εμβολιασμός. Αναβάλλεται, χωρίς εξήγηση και καλούμε ήδη τους συναδέλφους μας για την ακύρωση των ραντεβού τους”.

“Όλος αυτός  ο προγραμματισμός που είχε γίνει δηλαδή 50 ραντεβού για όλη την εβδομάδα, τινάχτηκε στον αέρα. Και αφού είχαν πειστεί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί δημιουργείται ένα θέμα. Ο κ. Σερέτης είπε ότι προς το παρών στο Βόλο και τη Στερεά δεν θα γίνουν εμβολιασμοί υγειονομικών,  ενώ αναρωτιούνται όλοι που δόθηκαν τα εμβόλια. Δεν είναι σωστή συμπεριφορά αυτή. Πόλη δεύτερης κατηγορίας είναι ο Βόλος;» αναρωτιέται με δήλωσή της προς την ΕΡΤ Βόλου η γραμματέας των εργαζομένων Ειρήνη Καρακασίλη και συμπληρώνει:

Απειλούνται με lockdown Περιστέρι, Κερατσίνι, Αχαρνές, Ζεφύρι και Ίλιον

« Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό και είναι πραγματικά απογοητευτικό. Φθάσαμε να νοσηλεύουμε 110 ασθενείς με κορονοϊό και παίρναμε και διασωληνωμένος από τη Λάρισα. Αν έχει θέματα ο κ. Σερέτης ας τα λύσει. Δεν μπορεί να παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι στην πλάτη των υγειονομικών” .

Πενήντα εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Βόλου θα εμβολιάζονταν την πρώτη ημέρα εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Αχιλλοπούλειου, με πρώτους την διευθύντρια της ΜΕΘ Αντιγόνη Καραθάνου, τη νοσηλεύτρια Χρυσάνθη Κορώνη και το γιατρό Μιχάλη Μεϊκόπουλο.

Στην απάντησή του στα δημοσιεύματα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης διαψεύδει ότι…αναβλήθηκε ο εμβολιασμός και ισχυρίζεται ότι θα γίνει μελλοντικά βάση προγραμματισμού, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στο γεγονός ότι ήδη είχε καταρτιστεί σχετική λίστα για την προσεχή Δευτέρα καθώς τα εμβόλια θα παραλαμβάνονταν την Κυριακή.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Σερέτη:

«Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί διεξάγονται ομαλά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού.

Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς».