Άαχεν: Υπόθεση ομηρίας σε νοσοκομείο- Εργαζόμενοι μίλησαν για καπνό στον χώρο

 Άαχεν: Υπόθεση ομηρίας σε νοσοκομείο- Εργαζόμενοι μίλησαν για καπνό στον χώρο

Σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας από το βράδυ της Δευτέρας στο Άαχεν όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα απειλεί «αρκετούς» ανθρώπους με όπλο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για 65χρονη, η οποία μπήκε στο νοσοκομείο Λουίζεν λίγο πριν από τις 17:00. Λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό και διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου.

Γύρω από το κτίριο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν μέλη των ειδικών δυνάμεων (SEK) και ελικόπτερο.

«Δεν έχουμε πληροφόρηση για τραυματίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, επισήμανε ωστόσο ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της περιοχής και περιέγραψε την κατάσταση «πολύ σοβαρή». Τμήματα του νοσοκομείου έχουν ήδη εκκενωθεί και είναι ακόμη ασαφές πόσα άτομα βρίσκονται στο κτίριο μαζί με τη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας έχει στο μεταξύ γίνει γνωστή στην αστυνομία.

  • Στην πρώτη της ανακοίνωση για το περιστατικό, η γερμανική αστυνομία αναφέρει πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για μια πιθανή απειλητική κατάσταση και οι κατόικοι θα πρέπει να αποφεύγουν την περιοχή». Ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να διευκρινιστεί ακόμη εαν η γυναίκα είναι οπλισμένη και αν έχει άλλα άτομα υπό τον έλεγχό της ή τα απειλεί. 

«Η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται σε υπηρεσία στο νοσοκομείο Luisen στο Άαχεν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενδείξεις για μια πιθανή απειλητική κατάσταση. Η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο είναι αποκλεισμένη. Η αστυνομία σας ζητά να αποφύγετε την περιοχή. Η αστυνομία της Κολωνίας ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το νοσοκομείο Luisen είναι ένα προτεσταντικό νοσοκομείο με 378 κλίνες και 12 εξειδικευμένα τμήματα, στο οποίο εργάζονται περίπου 1.600 υπάλληλοι.

Η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο έχει αποκλειστεί από επίλεκτες δυνάμεις SWAT της αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα