• 26 Ιανουαρίου, 2021

Πολιτική θύελλα: Ο πρωθυπουργός στέλνει αντιπρόσωπο στη γιορτή του μίσους – Γιατί διαχώρισε τη θέση του ο Δένδιας

 Πολιτική θύελλα: Ο πρωθυπουργός στέλνει αντιπρόσωπο στη γιορτή του μίσους – Γιατί διαχώρισε τη θέση του ο Δένδιας

 Συνεχίζεται η αναταραχή από την επικείμενη συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Α. Στεφανή, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, για τη συντριβή του «εαμοκομμουνιστοσυμμοριτισμού». Εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Γράμμο και το Βίτσι, την ερχόμενη Κυριακή.

Οι εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο, με σταθερή συμμετοχή της ακροδεξιάς, σε όποιο πολιτικό φορέα κι αν έχουν στέγη, αλλά και, συνήθως, των τοπικών βουλευτών της ΝΔ. Ως εκεί. Φέτος, όμως, έχουμε την ποιοτική διαφορά, να εκπροσωπείται σε αυτές ο πρωθυπουργός.

Ο Αλκ. Στεφανής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων “κατά των κομμουνιστοσυμοριτών”

Στο θέμα αυτό αφιερώνει το σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Το ‘unfair’ του Κυριάκου», είναι ο κεντρικό τίτλος και με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα υπαινίσσεται ένα άλλο unfair, αυτό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην περίφημη αναφορά του για το δημοψήφισμα με το οποίο απομακρύνθηκε η βασιλεία. Επίσης η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμικό ολίσθημα» εκ μέρους του νυν πρωθυπουργού, με την ταυτόχρονη επισήμανση, «για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, υπουργός στις γιορτές μίσους σε Γράμμο – Βίτσι».

Ειδησειογραφικός ο τίτλος της «Εστίας», «Στο Γράμμο με εντολή Μητσοτάκη ο Στεφανής», στο ρεπορτάζ των εσωτερικών σελίδων σημειώνεται ότι, «την απόφαση η Κυβέρνησις να εκπροσωπηθεί από τον κ. Στεφανή, έλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εντελώς προβλέψιμος. Ασφαλώς γνώριζε ότι η επικύρωση των γιορτών μίσους με τη σφραγίδα του πρωθυπουργού θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις», σημειώνει στο ρεπορτάζ της στην «Εφ. Συντακτών» ο Δημήτρης Ψαρράς, για να προσθέσει ότι ο στόχος ήταν «να εμφανίσει τη ΝΔ ως κληρονόμο της παλιάς εθνικοφροσύνης και να κλείσει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που έχουν μείνει άστεγοι μετά την οριστική διάλυση της ναζιστικής οργάνωσης και την αλληλοεξόντωση των στελεχών της».   

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι η Ένωση Αποστράτων που προσκάλεσε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, δεν είναι ένας απλός σύλλογος, ένωση προσώπων κ.λ.π., αλλά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του ΓΕΣ, γράφει ο Δ. Ψαρράς. Μια Ένωση που είχε κι άλλη φορά ταράξει τα νερά, με την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Χρυσή Αυγή, στα γραφεία της στη Βουλή στις 31/10/2014, μια συνάντηση που διεξήχθη «σε άριστο κλίμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποστράτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στην «Εφ. Συντακτών» είχε διαχωρίσει τη θέση του κάνοντας λόγο για «ατυχή ενέργεια, τόσο σε επίπεδο συμβολισμού όσο και σε επίπεδο ουσίας». Και συμπλήρωνε ότι «δεν εκφράζει όμως το σύνολο των απόστρατων αξιωματικών, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι δεν θέλουν να έχουν την παραμικρή σχέση με μία υπό δικαστική διερεύνηση, εγκληματική οργάνωση».

Άλλοι καιροί…

Νίκος Παπαδημητρίου