• 26 Ιανουαρίου, 2021

Ο Αλκ. Στεφανής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων “κατά των κομμουνιστοσυμοριτών”

 Ο Αλκ. Στεφανής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων “κατά των κομμουνιστοσυμοριτών”

Την συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών», στις 30 Αυγούστου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση, έκανε γνωστή χθες η διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΑΑΣ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται για επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949,κατα των Κομμουνιστοσυμμοριτων

Έως σήμερα πάντως δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις καθώς αποφεύγεται να δίνουν βήμα στον διχασμό του εμφυλίου. Παραδοσιακά σε αυτές τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ συμμετείχαν τα ακροδεξιά κόμματα της Χρυσής Αυγής και ανάλογες πολιτικές κινήσεις.

Η συμμετοχή της κυβέρνησης φέτος και η εκπροσώπηση του ίδιου του πρωθυπουργού σε επετειακές εκδηλώσεις κατά «κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δίνει άλλη διάσταση καθώς δεν πρόκειται για εορτασμό της εθνικής αντίστασης αλλά για εορτασμό των επιχειρήσεων του εμφυλίου 1946 – 1949.

Τι είναι η ΕΑΑΣ ( ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ)

Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  1. Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Ε.Α.Α.Σ) ιδρύθηκε με τον Αρχικό Ιδρυτικό Νόμο (Α.Ν.1287/38) υπό την επωνυμία : «Ένωσις Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών» (Ε.Ε.Α.Α.), ο οποίος στη συνέχεια τροποποιήθηκε με μεταγενέστερους Νόμους. 2. Ο υπ΄ αριθ. Α.Ν.1171/72 «Περί Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων» είναι ο Ιδρυτικός Νόμος των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και των τριών Κλάδων των Ε.Δ. Ο Α.Ν.1172/75 «Περί Ε.Α.Α.Σ.» και «ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ» ισχύουν για την λειτουργία της Ε.Α.Α.Σ. 3. Σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο (Άρθρο 2) καθοριζεται, ότι Σκοπός των Ενώσεων (γενικότερον) είναι : α. Η σύσφιξη των υφισταμένων δεσμών συναδελφότητος μεταξύ των μελών των. β. Η διατήρηση των σχέσεων μετά των εν ενεργεία συναδέλφων των. γ. Η επιμέλεια των συμφερόντων και η παρακολούθηση και η διεκπεραίωση των γενικών ζητημάτων των μελών αυτών. δ. Η εν πνεύματι αλληλεγγύης παροχή βοηθείας και περιθάλψεως κατά τα δι΄ αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου εκάστης Ενώσεως καθοριζόμενα, όπως :</code></pre></li>

(1) Εις τα, λόγω εκτάκτων περιστατικών, έχοντα ανάγκη μέλη των.
(2) Εις τα έχοντα Αρίστη επίδοση εις τις σπουδές των τέκνα των οικονομικώς ασθενεστέρων μελών.
ε. Η μέριμνα για τη διατήρηση και βελτίωση της Κοινωνικής αυτών θέσεως.
στ. Η διατήρηση αμειώτου Εθνικού Φρονήματος των μελών των, ως και των μελών των οικογενειών τούτων και η συνέχιση των προς την πατρίδα προσφορών των, με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου της ΕΑΑΣ

Γνωρίζεται στα μέλη της Ενώσεως ότι προς το παρόν υφίστανται περιορισμοί στις εξωτερικές συναθροίσεις λόγω πανδημίας. Στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας οι συναθροιζόμενοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 100 άτομα.

Αλκιβιάδης Στεφανής και κυβέρνηση κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών»


Το ΔΣ της ΕΑΑΣ σεβόμενο τα κυβερνητικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης αλλά και πιστό στην ιστορία και τις παραδόσεις της αποφάσισε :

Την τέλεση των επετειακών μνημοσύνων υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί.
Την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων στους χώρους των τελετών. Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

  1. Τη συμμετοχή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του ΔΣ της Ενώσεως με κατανομή και στις δύο εκδηλώσεις.
  2. Τη συμμετοχή μικρής αντιπροσωπείας μελών από την Αθήνα στον Γράμμο.
  3. Τη συμμετοχή μελών του Παραρτήματος Ιωαννίνων για το Γράμμο και των Παραρτημάτων Καστοριάς και Φλωρίνης για το Βίτσι με μέσα αναλόγων των συμμετοχών.
    Με τον τρόπο αυτό επιτελούμε το καθήκον μας και τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα μεριμνώντας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Πηγή: armyvoice.gr