• 1 Αυγούστου, 2021

Πολάκης για εμβολιαστικά μέτρα: Η ελευθερία δεν είναι προνόμιο που ορίζει ο πρωθυπουργός ως μονάρχης

 Πολάκης για εμβολιαστικά μέτρα: Η ελευθερία δεν είναι προνόμιο που ορίζει ο πρωθυπουργός ως μονάρχης

Τη διαφωνία του με τα μέτρα υπέρ του εμβολιασμού που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στο χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, στο οποίο ανακοινώθηκαν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, τόνισε με νόημα: «Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, η ελευθερία μετά τις αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις του 17ου και 18ου αιώνα και στις αστικές του 20ου είναι αυθύπαρκτο αξίωμα της ανθρώπινη ύπαρξης και έτσι καταγράφεται στα Συντάγματα. Δεν είναι προνόμιο το οποίο το ορίζει, την εφαρμογή και το εύρος του, εσείς ο πρωθυπουργός ως ελέω Θεού μονάρχης του Μεσαίωνα».
Μάλιστα, πήγε και ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι το διάγγελμα της Δευτέρας αποτελεί ένα μήνυμα διχασμού, το οποίο προωθεί κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό. « Κανει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια. Και είναι η απέλπιδα προσπάθεια να καλύψετε την καταστροφική πορεία πανδημίας με 13,5 χιλιάδες θανάτους με τους 8 χιλιάδες εκτός ΜΕΘ εκ των οποίων οι 6 χιλιάδες θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν φέρνατε φάρμακα που σας είπαμε», προσέθεσε χαρακτηριστικά.