• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποιον κωδικό στέλνουμε για το ρεβεγιόν

 Ποιον κωδικό στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Οι περιορισμοί ισχύουν για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω του κοροναϊού.

Ωστόσο, για τη μετακίνηση για το ρεβεγιόν οι πολίτες θα στείλουν το νούμερο «6» ή «2» στο 13033, δηλαδή το μήνυμα για σωματική άσκηση ή αγορά.

Η επίσκεψη θα πρέπει να γίνεται σε ένα μόνο συγγενικό σπίτι και οι πολίτες πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους μέχρι τις 10 το βράδυ, καθώς οι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ ως τις 5 το πρωί απαγορεύονται. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας κωδικός που να δικαιολογεί επίσκεψη στην πλατεία Συντάγματος και φωτογραφίες στο δέντρο.

Πλέον πολίτες, όπως κάποιοι που έφτασαν στο Σύνταγμα στέλνοντας μήνυμα για σωματική άσκηση από την Καλλιθέα ή ακόμα και τον Πειραιά, θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ.

Διεργασίες στην κεντροαριστερά: Η συνεκτικότητα της απλής αναλογικής και τα μεγάλα διλήμματα των ηγεσιών

Επίσης οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις δε θα γίνονται δεκτές οι βεβαιώσεις εργασίας ως λόγος μετακίνησης. Ήδη υπάρχουν σκέψεις για παράταση του lockdown.

Οι βόλτες σε πολλά σπίτια λόγω του ρεβεγιόν και οι πολλές επαφές μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων. Κάτι τέτοιο θα σημάνει νέα καραντίνα και μετά τις 7 Ιανουαρίου.