• 16 Μαΐου, 2021

Pfizer: Από 12 έφτασε τα 19,5 ευρώ η τιμή του εμβολίου στη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

 Pfizer: Από 12 έφτασε τα 19,5 ευρώ η τιμή του εμβολίου στη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αποκαλύψεις για την τιμή των εμβολίων της Pfizer στο νέο συμβόλαιο για την διετία 2022-23 που σκοπεύει να συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Όπως ανέφερε, η προμήθεια αυτών των εμβολίων θα γίνει σε σημαντικά μεγαλύτερη τιμή ανά δόση.

Η ΕΕ θέλει να πετύχει μια νέα συμφωνία με τις δύο εταιρείες για την προμήθεια έως και 1,8 δισεκατομμυρίων εμβολίων to 2022 και το 2023, σύμφωνα με το πρακτορείo Reuters.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, ο Μπορίσοφ ανέφερε πως η ΕΕ διαπραγματεύεται ένα νέο στην τιμή των 19,5 ευρώ ανά δόση. «Οι τιμές αυξάνονται γρήγορα», είπε ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Η τιμή της Pfizer ήταν 12 ευρώ, μετά αυξήθηκε στα 15,5 ευρώ. Τώρα για το 2022 και το 2023 η ΕΕ διαπραγματεύεται συμβόλαιο στην τιμή των 19,5 ευρώ», ανέφερε.

Ανάστατη η Κρήτη για την …γιορτή της εισβολής των Γερμανών αλεξιπτωτιστών- Η αφίσα που κυκλοφόρησε

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση της τομής από τα 15,5 ευρώ ανά δόση που έχει πληρώσει η ΕΕ για τα 600 εκατομμύρια εμβόλια της Pfizer στα οποία έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ και αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Αξιωματούχος που εμπλέκεται στις συνομιλίες με τους παρασκευαστές των εμβολίων επιβεβαίωσε την τιμή που ανέφερε ο Μπορίσοφ για το νέο συμβόλαιο, τονίζοντας πάντως ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το νέο συμβόλαιο θα καλύπτει και τις μεταλλάξεις, που σημαίνει ότι οι εταιρείες θα προσφέρουν ενισχυμένα εμβόλια για την περίπτωση που οι μεταλλάξεις κυριαρχήσουν, σημείωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος.