• 13 Απριλίου, 2021

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Κορνήλιος Γραμμένος

 Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Κορνήλιος Γραμμένος

Πέθανε σε ηλικία 62 ετώνε ο σπουδαίος εικαστικός Κορνήλιος Γραμμένος. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, στις 14:00 από το Α’ νεκροταφείο, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Κορνήλιος Γραμμένος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959. Από το 1977 έως το 1980 σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία στην Αθήνα, ενώ από 1981 έως το 1988 σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Κολωνίας στη Γερμανία. Έπειτα από περιπλανήσεις στην Αμερική, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία, όπου έμεινε για κάποιο διάστημα, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακρόπολη: “Φωτιές” από τη σύμβαση δωρεάς για μνημόνευση Μενδώνη – Υπ. Πολιτισμού: “Δολοφονία χαρακτήρος” – Καμία διάψευση στο άρθρο 9

«Με το να κάνεις τέχνη, οδηγείσαι εκ των πραγμάτων σε έναν τρόπο ζωής συνυφασμένο με την Τέχνη. Οι διεργασίες του μυαλού και της καρδιάς βρίσκονται σε μια τέτοιου είδους εγρήγορση που αντιλαμβάνονται τα πράγματα με έναν πολύ προσωπικό, ιδιοσυγκρασιακό τρόπο οπότε είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη ζωή, με την αντίληψη του καθενός για τη ζωή. Το modus vivendi του καθενός είναι αυτό που ορίζει την καθημερινότητά του, και καθημερινότητα ίσον ζωή» είχε αναφέρει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.