• 23 Ιουνίου, 2021

Πελώνη για τουρισμό: Σκληρή η βρετανική απόφαση

 Πελώνη για τουρισμό:  Σκληρή η βρετανική απόφαση

«Υπάρχουν πολλοί δείκτες αβεβαιότητας σε όλες τις χώρες. Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ψάχνουν να βρουν το βηματισμό τους. Κάθε μία έχει τις ανησυχίες της, έχει τη δική της επιδημιολογική εικόνα και λαμβάνει τις αποφάσεις της», ανέφερε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, μιλώντας στο Open.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Αγγλίας, η κυρία Πελώνη τόνισε πως δεν άλλαξε κάτι για την Ελλάδα, καθώς αφορά όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, ενώ έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι «υποβιβάστηκε μάλιστα και η Πορτογαλία, που ήταν πριν στο πράσινο».

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκρόσωπος: «Είναι μια συντηρητική, μια σκληρή απόφαση, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Βρετανούς».

Για τη φετινή τουριστική περίοδο, η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε:

«Είμαστε σε επαφή με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, με όλες τις αγορές ενδιαφέροντος. Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Ανοίξαμε πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου και είχαμε πει ότι το πρώτο διάστημα είναι δοκιμαστικό. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο.

Θα είναι πάντως πολύ καλύτερο το φετινό καλοκαίρι από το περσινό.

Από την 1η Ιουλίου θα μπει σε πλήρη εφαρμογή και το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, το οποίο πλέον θα είναι στη διάθεση όλων των χωρών. Εμείς ξεκινήσαμε, μαζί με άλλες έξι χώρες».