• 27 Ιουλίου, 2021

Παυλάκης: Στα πάρτι, ο ένας κολλάει 100 – Πιθανό να δούμε 3.000 κρούσματα ακόμη και σήμερα

 Παυλάκης: Στα πάρτι, ο ένας κολλάει 100 – Πιθανό να δούμε 3.000 κρούσματα ακόμη και σήμερα

Την ανησυχητική εκτίμηση ότι τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός τεστ διατύπωσε ο καθηγητής, Γιώργος Παυλάκης.

Εξήγησε ότι το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από αυτό που ήταν στο αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη σε ένα κορονοπάρτι, ένα άτομο μπορεί να κολλήσει εκατό ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο πατικωμένοι.

Ο ίδιος προειδοποίησε, μιλώντας στον Σκάι, ότι μπορούν να κολλήσουν κοροναϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ – πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Εξήγησε ότι για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο.