• 30 Νοεμβρίου, 2020

Παρέμβαση Λινού για τη Θεία Ευχαριστία: Υπάρχουν εναλλακτικές

 Παρέμβαση Λινού για τη Θεία Ευχαριστία: Υπάρχουν εναλλακτικές

“Ο Θεός μας έδωσε και μυαλό. Το ότι είμαι επιστήμων, είναι χάρισμα, μου το έδωσε ο θεός και προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το καλό όλων” υπογράμμισε η Αθηνά Λινού σε ερώτηση για το ζήτημα που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας με την θεία ευχαριστία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε “στο Κόκκινο” και την Βούλα Κεχαγιά η καθηγήτρια επιδημιολόγος Αθηνά Λινού αφού εξήγησε ότι από την αρχή της πανδημίας είχε συμβουλεύσει τους επισκόπους για την αναγκαιότητα της τήρησης αποστάσεων, χρήση μασκών, υπαίθριες λειτουργίες και πολλαπλές λειτουργίες προς αποφυγή του συνωστισμού. 

“Πέρα από την καθημερινότητα της εκκλησίας όμως είναι και τα μυστήρια. Το μυστήριο δεν μπορείς να το εξηγήσεις με την λογική ούτε να το ερμηνεύσεις. Να πεις κολλάει ή δεν κολλάει. Εναπόκειται στη πίστη του καθενός” εξήγησε η κυρία Λινού.

Όμως όπως ξεκαθάρισε υπάρχουν στην εκκλησιαστική πρακτική και άλλοι τρόποι.  

  • “Στην λειτουργεία του Ιακώβου δεν κοινωνάς με κουταλάκι. Σου δίνουν τον άρτο, και σε άλλες περιοχές, σε άλλες χώρες τον οίνο βουτηγμένο στο κρασί. Αυτό όμως είναι η απόφαση της εκκλησίας. Στην εκκλησία της Αμερικής έχουν πολλαπλά κουταλάκια, στη Ελλάδα δεν έχουν πολλαπλά κουταλάκια” υπογράμμισε η Α.Λινού.